Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Replika pewnie fajna ale do ogródka. Problemem jest brak dostępności magazynków a jeśli pasują z WE to i tak są mało popularne i drogie. Za cenę repliki kupisz 2 magazynki.

• 4 months later...
  • 1 month later...
Posted

Witam.Miał już ktoś styczność z repliką?Intereseuje mnie zakup tej repliki jak i może przerobienie na hpa.Jak ma się jakość wykonania,spasowanie oraz osiągi

• 4 weeks later...
Posted

Mam ją, stali nie ma tak dużo jak GF opisuje (jedynie sama blacha korpusu, dekla, kolba, osłona spustu, parę części w środku, trąbka, no i piny) i to bardzo duże niestety, bo zawias kolby, na którym stoi prowadnica sprężyny jest z gównolitu, po dwóch magach się rozsypał - szczęście w nieszczęściu, bo BB ma mocny, więc replika ma potencjał, ale niestety wymaga wymiany części z gównolitu na stalowe i ten zawias kolby trzeba samemu zrobić, albo przerabiając od E&L (dospawanie mocowania na prowadnicę sprężyny), albo od podstaw spawać...

Posted

No, gdyby w tak newralgicznym miejscu jak obsada kolby nie spieprzyli sprawy, to byłoby spoko, za to kurek i inne elementy mechanizmu spustowego są ze stali (poza samym w sobie spustem), co mnie nawet zaskoczyło, bo WE ponoć te części ma z gównolitu...

Generalnie to jest replika dobra dla tych, co lubią tuningować i grzebać (BB miodny, zasięg w stocku nawet spoko), jak ktoś chce biegać z nią tylko w stocku - stanowczo jej nie polecam, a jak ktoś wymieni obsadę kolby na stalową, czy planuje użyć gazowych bebechów do zrobienia jakiegoś projektu gazowego AK - to mogę tę "konwersję" polecić, ot replika dla majsterkowiczów...

PS. Jak znajdę czas na zrobienie fotek itd, to szerzej opiszę sprawę.

Posted

Cóż, posiadam "AK-74M" Wella. Kolba jest problemem, stalowy pazur zatrzasku błyskawicznie zdziera aluminiową obsadę (?) w kolbie, po kilkunastu złożeniach i rozłożeniach kolba już się sama składa. Stalowe części spustu z czasem mogą uszkadzać aluminiowe suwadło. Podstawa szczerbinki jest zintegrowana z rurą gazową (odlane dwie połówki), wymiana kolanka gazowego na właściwe dla 74 wymaga znacznego rzeźbienia w replice, wliczając wykonanie nowych otworów na kołki. Dodatkowo okucia łoża (i prawdopodobnie samo łoże/nakładka rury gazowej) są węższe od tych stosowanych w replikach Boyia. Plastikowy "bufor" błyskawicznie się uklepuje i wymiana na gąbkę czy coś bardziej amortyzującego może być wskazana, by replika nie rozpadła się od własnego odrzutu.

Stockowy hop up jest o kant kuli potłuc - wyregulować go jest niemal niemożliwe. Przy czym nie mam dostępu do chrono, więc nie mogę zmierzyć fps i jak się one zmieniają. Replika jest również niesamowicie gazożerna - jedna kapsułka co2 starcza na wystrzelenie 20, może 30 kulek ogniem pojedynczym i koniec - replika nie ma mocy by napiąć kurek, co kończy się ciągłym naciskiem na zawór i taktycznym "sssss".

• 2 months later...
Posted (edited)

Witam też mam tą replikę a mianowicie model ze stałą kolbą. Za to mam inny problem moja kapsuła starcza na jakieś 5-10kulek i potem "ssss" wie ktoś co może być tego powodem? Może trzeba wymienić oringi i inne uszczelki? albo sam zawór podający gaz do repliki?

P.S. Piszę o magu bo niestety mag po za repliką też puszcza gaz z kapsułą w środku.

Edited by SHERWIN
  • 4 months later...
Posted

To ja polecę zakup magazynka na GG. Biorąc pod uwagę jak dramatyczna jest różnica w odrzucie replik pistoletów działających na GG a CO2 to tu trochę przyoszczędzimy na rozpadaniu się mechanizmu od własnego odrzutu. Bez problemu można wystrzelić 60-90 kulek.