Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

W mojej replice AUGa od GFC nie zawsze chcą podawać kulki w magazynkach mid-cap BattleAxe'a. A dokładniej mówiąc podaje po jedną kulkę na około 5-10 strzałów. Smarowałem je, naprawiałem, zmieniałem docisk hop-upu lecz efekt jest taki sam. Jeżeli się zwolni blokadę to kulki spektakularnie wylatują w powietrze. W dodatku magazynek tej samej firmy tyle że hi-cap działa bez zarzutu.

Posted

Też mam AUGusta od GFC, wersja A2 ale bebechy te same i również posiadam midy BattleAxe. Nie zauważyłem takich efektów u siebie. Mam również midy ASG i oprócz ich ciaśniejszego spasowania w gnieździe magazynka nie stwarzają żadnych problemów. Porównaj te midy sprawiające problemy z magiem, który dział prawidłowo i obejrzyj dokładnie czy nie widać jakichś różnic w górnej części. Jeśli inne magi działają prawidło to szukałbym przyczyn w samym połączeniu komora HU- magazynek odpowiedzialnym za zwolnienie blokady w magu i uwolnienie kulek. Popróbowałbym również wyjąć zespół lufy i poprzymierzać "komin" komory HU z załadowanymi magami i popychać lekko kulki wyciorem w lufę ale to raczej tylko może zweryfikować podawanie kulasów przez magi. Wygląda jakby odległość konieczna do przesunięcia ząbka w magu była trochę mała i jakieś drgania podczas strzałów powodują, że co któryś strzał jest podana kulka. Być może te moje wypociny są o kant doopy rozbić i koledzy z doświadczeniem serwisowym podadzą garść wskazówek. :-)

Posted

Również mam AUGa od GFC i midy od battle axa siedzą jak skała i podają bez problemu. Ach te Chińczyki, jeden typ replik, a magazynki siedzą u każdego inaczej.

W AUGu jest o tylko fajnie/niefajnie że podobnie jak w G36 magazynek nie styka się bezpośrednio z komorą, tylko jest dodatkowy komin w body.

Możesz wyjąć front i wsadzić maga z kulkami i zobaczyć czy w ogóle kulki dochodzą do komory hopka, czy blokują się już w kominie w body.

Posted

Problem został rozwiązany. U mnie problem sprawiała zielona gumka G&G która za bardzo odstawała w komorze przez co kulki się nie mieściły. Wystarczy komorę hop-up wsunąć tak by gumka nie była widoczna od dolnej dziurki w której są podawane kulki.

Dziękuję za wszelkie próby pomocy :)