Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siemka

W ASG siedzę już od około 2 lat, od ponad roku jestem posiadaczem CM-048 i jestem bardzo zadowolony. Replika śmiga na stockowych częściach i nadszedł czas na jakiś tuning, problem polega na tym, że nie za bardzo się na tym znam i nie chciałbym uszkodzić Cymki dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc. Tematów na internecie jest wiele, co wiąże się z tym, że opinii i odpowiedzi jeszcze więcej. I zaczynam się lekko gubić w tym wszystkim :icon_razz:

Na początek zacznę od tego co chciałbym wymienić. A więc tak:

Okablowanie niskooporowe: [Okablowanie]

Gumka Hop-Up: [Gumka]

Tłok (Nie wiem, czy metalowe czy stalowe żeby): [stalowe] [Metalowe]

Sprężyna (Zastanawiam się, która): [sP130] [sP140]

Dysza: [Dysza]

Bateria: Tutaj opinie są różne, na pewno Li-Po i myślałem coś w granicach 9V, ale spotkałem się nawet z tym, że po 11V mieli. A jak będzie, to co z bezpiecznikiem, czy zamontować mosfet i coś jeszcze?

Czy Głowicę Tłoka, Cylinder, i głowicę cylindra też kupować?

Z Góry dzięki za Odpowiedź :icon_smile:

Posted (edited)

1. Z tego co mi wiadomo to okablowanie jest sztywne jak ....., więc kup dobre kable niskooporowe z polecenia.

2. Gumkę kup G&G zieloną jeżeli zostawiasz stockową komorę

3. Tłok 14 z wycięciami

4. Sprężyna 130 w zupełności ci wystarczy

5. Dyszę kup SHS'a

6. Lipo 9V? :icon_smile: Jest to NIMH. Lipo 7,4 może się męczyć jak będzie to szczelnie poskładane, więc weź 11,1v 25/50c

7. Mosfet jak najbardziej na TAK

8. Może zastanów się na wyciszonym zestawem BU?

9. A o lufie to Pan zapomniał?

Osobiście na twoim miejscu bym zakupił dobrą lufę (KM, albo Promyk), gumka + komora i tak polatał jeszcze kilka-kilkanaście strzelanek. Zobacz czy faktycznie potrzebujesz więcej mocy bo stockowe części mogą dużo wytrzymać.

A lipo to oczywiście kupić możesz od razu.

Edited by White1981
Posted

Najpierw to Ty sobie odpowiedz na pytanie jak używasz repliki i co chcesz osiągnąć. Jeśli szturm, to nie ma co mocy zwiększać, bo cm048 miały stockowo coś ok 440-450 a to aż nadto. Z resztą, na parasnajpę to się średnio nadaje, więc po co sp130/140? Wymiana pewnych elementów pociąga za sobą wymianę innych, a sam tuning dla tuningu i polepszenia samooceny to głupota. Poza tym, gb v3 to gb v3 i tematów o tuningu jest multum.

Nie masz doświadczenia w dłubaniu to poszukaj konkretnego serwisanta, doradzi Ci i złoży klamkę.