Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HK416 / M27 IAR [SPECNA ARMS]

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest dostępna jakaś przedłużka lufy do sa-h02? Chodzi mi o taką, jaką dodają do boyca. Zastanawiam się nad HaKaśką, ale m27 jest za długie w moim odczuciu, a hk416 z przedłużką lufy jest jak dla mnie idealne.

Posted

Ja swoją odesłałem nazad do GF, front latał dalej po dwutygodniowej wizycie w ichniejszym serwisie, który notabene zawiódł mnie po raz kolejny swoją niekompetencją i traktowaniem klienta jak idioty. :icon_evil:

Poczekam na następną dostawę i może spróbuję jeszcze raz trafić los na ryżowej loterii. Na VFC mnie niestety nie stać

Posted

Producent? Sklep? Coś? Cokolwiek?

Producent - Battleaxe, dostępne są w Taiwangun i Azteko (tu trzeba zagadać bezpośrednio bo nie mają ich jeszcze wprowadzonych na stronę)

Dlaczego szukacie innych magów skoro midy od Specny pasują, działają i ostatnio były po 25 zeta? Pytam poważnie.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

1. Bo czemu nie - zwłaszcza jak stare magi już nie ogarniają życia po 4 latach eksploatacji.

2. Cene miałem równie dobrą jak za wspomniane przez Ciebie specnowe magi.

3. To ze pasują w Specnie jest efektem ubocznym oryginalnie magazynki są pod moje G&P do lasu i na większe gry.

Posted (edited)

Battleaxe low cap, mid cap - ten na moim zdjęciu to akurat mid jest.

A pasują z jednej prostej przyczyny - są dłuższe o 1,0 - 1,5 cm. Dzięki temu głębiej wchodzą w łoże magazynka i prawidłowo się wpinają.

Ogólnie muszę przyznać że jestem cholernie zadowolony z jakości wykonania tych magów. Warte są swojej ceny. Plusem jest jeszcze to że u dołu mają zatrzaska jak w prawdziwych P-magach wiec można spokojnie zakładać stopki dedykowane do tego rodzaju magazynków.

Edited by Niedźwiedź
Posted (edited)

Czekam na swoją hakaśke i zastanawiam się czy zdjęcie prowadnicy kolby i założenie ucha zawieszenia żeby można było podczepic pas nośny 1-punktowy to jedyne rozwiązanie czy jest inna opcja?.Mam w domu takie magazynki,podają świetnie w moim KWA www.militaria.pl/action_sport_games/magazynek_caa_mid-cap_asg_do_replik_m4_m16__tan_mil17664_a_p52959.xml i są one podobne do battleaxe, może będą działać.Dam znać za tydzień jak wrócę do domu.

Edited by Forzajuve
Posted

Ja mam zawieszenie zrobione w ten sposób w M27

Pas przewleczony przez przelotkę na kolbie, a na risie pentelka z paracordu i myk na karabińczyk do paracordu. Koniec:)

Pokazał byś jakąś fotkę?

Posted (edited)

Sprawdzał ktoś może jak podają midy G&P?

Wysłane z mojego Xiaomi Redmi 4 Pro via Tapatalk.

Mam jednego mida G&P i podawał dobrze. Gorzej było z wsadzeniem i wyjęciem bo wchodził strasznie ciasno i to nie w przyjemny sposób.

Edited by Niedźwiedź
Posted

Który ząbek dokładnie? :icon_smile:

Możesz wskazać na obrazku?

Products4244-333x500-112413.jpg

Przepraszm, zapomniałem o temacie :icon_smile:

30edf3d61b1903e1med.jpg

Dodatkowo zaznaczę, że PMAGI od G&G po takiej samej operacji pasują idealnie.

17554035_1609373645758048_3847358611271482798_n.jpg?oh=ccf8b2bdab9bf386839632284b523f8c&oe=5996EFDE

Da się wogóle założyć ucho do zawieszenia co jest w m4 pomiędzy korpusem a prowadnicą (mam tak w M4 KWA i jest bardzo wygodnie)

Da się. Na focie wyżej masz tak zrobione.

Posted

Czekam na swoją hakaśke i zastanawiam się czy zdjęcie prowadnicy kolby i założenie ucha zawieszenia żeby można było podczepic pas nośny 1-punktowy to jedyne rozwiązanie czy jest inna opcja?.Mam w domu takie magazynki,podają świetnie w moim KWA www.militaria.pl/action_sport_games/magazynek_caa_mid-cap_asg_do_replik_m4_m16__tan_mil17664_a_p52959.xml i są one podobne do battleaxe, może będą działać.Dam znać za tydzień jak wrócę do domu.

Mogą być za krótkie. chodzi o długość która chowa się w łożu magazynka. Battleaxy są dłuższe od standardowych magów jakie testowałem - przez to magazynek zaczepia się o zgrubienie z przodu i nie zapina.