Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HK416 / M27 IAR [SPECNA ARMS]

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zamontowałem nowy zwalniacz od Specny za bagatela 15zł. I mogłem podoginać okienka w magach na zwalniacz. Poprzymierzam magi, które wcześniej się nie zaczepiały i zdam relację.

I jak? Ja kupiłem Guardery z Taiwanguna, zaczepiają się, ale jak mocniej pociągnę to wypadają, dał coś ten nowy zwalniacz?

Posted

Mówisz o low capach wcześniej wspomnianych, czyli tych bez okienka z nabojami? Gdzie je kupiłeś, jeśli można wiedzieć? Na Azteko dalej ich nie ma.

Posted (edited)

Czyli co, reklamować repliki nie mam co ? (mam sa-h03)

To standard ?

Wypadają magazynki, aż miło.

Wymienili mi zwalniacz magazynka w Cytadeli asg i jest ciut (ale tylko ciut) lepiej.

Kupiłem nawet metalowy mid specny i też to samo.

Edited by sir_Misiek
Posted (edited)

U siebie taki problem rozwiązałem zakupując zwalniacz RetroArms.

Należy co prawda spiłować zwalniacz aby wchodził głębiej w gniazdo ale żadne magi wtedy nie wypadają.

Testowane na Aresach, Specnach, Boyach, G&P, King Armsach i realach CA. Wszystko siedzi ładnie i nic nie wypada.

Odezwij się na PW, prześlę zdjęcie gdzie i ile spiłować.

Edited by Lysakowski
Posted (edited)

Mówimy o różnych magazynkach, chodziło mi o te w stylu pmagów. Ale dzięki za info. Bardzo się chyboczą w gnieździe? Chciałbym, żeby siedziały jak stokowy hicap - jak skała, nie rusza się o milimetr.

Edited by WAlex
  • 2 weeks later...
Posted

Moja replika strzelała 440 fps'ów w stock'u.

Diabeł mnie podkusił wymieciać gumkę (a przy okazji poszła komora airsoft pro aluminium, dystanser i gumka niebieska typu flat hop od prometeusza).

Diabeł mnie podkusił &!!$^#%#^%$&%..................

Jak to w chińczyku zrobiło się 320fps'ów (bo coś się nie zeszło).

A Gloomer słusznie pisał na forum, co by nie dłubać (bo i po co).

Tak więc dobra rada chłopcy i dziewczęta, nie dłubcie choć do gwarancji ;)

ps. jest spowrotem 445fps i wali na 70-80m (ale kosztowało mnie to wiele siwych włosów ;) ).

Posted

Moja replika strzelała 440 fps'ów w stock'u.

Diabeł mnie podkusił wymieciać gumkę (a przy okazji poszła komora airsoft pro aluminium, dystanser i gumka niebieska typu flat hop od prometeusza).

Diabeł mnie podkusił &!!$^#%#^%$&%..................

Jak to w chińczyku zrobiło się 320fps'ów (bo coś się nie zeszło).

A Gloomer słusznie pisał na forum, co by nie dłubać (bo i po co).

Tak więc dobra rada chłopcy i dziewczęta, nie dłubcie choć do gwarancji :icon_wink:

ps. jest spowrotem 445fps i wali na 70-80m (ale kosztowało mnie to wiele siwych włosów :icon_wink: ).

Na to niestety nie ma zasady miałem dokładnie taką samą przygodę z moim G&P gdzie wymieniłem komorę na Prowin i nagle wszystko zaczęło się lawinowo chrzanić.

Specnyche najlepiej potraktować klasycznie wymianą lufy i samej gumki + ewentualnie kable i mosfet i to starcza na wiele przyjemnych chwil.

Posted

Dupa tam, lata 65m, a nie 75-80m.

Muszę jeszcze po testować (na różnych gramaturach - z regulacją hopka).

Co gorsza ostatnich kilka metrów kulki zwiewa w booooook (eeeeee ;-D to nawet śrutu nie ma takiego problemu :P :) ).

Jakich kulek najlepiej używać (obecnie jest flat hop + ~440fps) ??

Kurcze, po ostatnich porażkach teraz jestem uprzedzony do dłubania w środku.

Precka dużo da ??!! - obowiązkowo ? (zasięg się poprawi czy tylko celność ? ).

Gumka już wymieniona.

Kable także obowiązkowo ?

ps. nie mam dużego doświadczenia (asgard i ze 2 pstrykanki lokalne). Stąd moje nie związane z forum pytanie, gdzie w okolicach Wawy można umówić się na jakąś rozgrywkę ? (killim, killim, killim ;))) ).

Tu gdzieś na forum są ogłoszenia ?