Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HK416 / M27 IAR [SPECNA ARMS]

Recommended Posts

Posted (edited)

To tak cytując klasykę - kiedy ostatnio spalił Ci się telefon :icon_biggrin: ? Tam przecież też lipo siedzi.

Pożar lipola występuje w skrajnych przypadkach albo z winy użytkownika. Jak dbasz i masz lipolkę dobrej firmy to się nie martwisz albo trzymasz w starym żeliwnym garnku :icon_wink:

A może ma Samsunga Note 7 :icon_biggrin:? Lipole teraz się nie palą. Mi udało na nich robić małe zwarcia i dalej żyją :icon_biggrin:.

Edited by gloomer
  • Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W razie "W" bez problemu zmienisz prowadnicę na jakąś z eMkowej repliki, więc bez obaw :D

Do swojej HKsi zakładałem kilka kolb - jutro wrzucę zdjęcia. Przy czym używam zdjętej z eMki prowadnicy.

edit:

main.jpeg

main.jpeg

SA HK416C - akumulator mieści się w przedniej rączce założonej na szynę RIS. Kapitalne rozwiązanie dla entuzjastów wcześniej wspomnianych ogniw NiMh :teeth:

Posted

W razie "W" bez problemu zmienisz prowadnicę na jakąś z eMkowej repliki, więc bez obaw :icon_biggrin:

Do swojej HKsi zakładałem kilka kolb - jutro wrzucę zdjęcia. Przy czym używam zdjętej z eMki prowadnicy.

edit:

main.jpeg

main.jpeg

SA HK416C - akumulator mieści się w przedniej rączce założonej na szynę RIS. Kapitalne rozwiązanie dla entuzjastów wcześniej wspomnianych ogniw NiMh :teeth:

Co to za tłumik masz z przodu ? Podaj nazwę albo link do sklepu :)

Posted

PMAGi nie wchodzą :icon_smile:

Pasują, podają pięknie.

Wymagają jedynie malutkiego tuningu pilnikiem. Trzeba ten pierwszy plastikow "ząbek" spiłować tak, by licował z obudowa maga. Ok 3mm do zdjęcia.

Posted (edited)

Który ząbek dokładnie? :icon_smile:

Możesz wskazać na obrazku?

https://goo.gl/photo...xUy412chMw21s69

Zaznaczyłem część która się zaczepia o łoże magazynka tutaj trzeba pokombinować. Różnica wynika z innego konta ścięcia gniazda na magazynek w HK416 i AR15

KHvsAR.PNG

A co z midami od specny? Pasują, dobrze podają?

Midy od Specny powinny pasować bez problemu.

Najlepiej kup w metalowych skorupach i w razie potrzeby możesz delikatnie wygiąć górną krawędź okienka w którym zaczepia się blokada magazynków - to pomaga lepiej je "zapiąć".

Jest jeszcze jedna opcja ale żeby nie kraść splendoru niech @gloomer opowie jak to dokładnie zrobić bo dziś ogarniał temat ;)

Edited by Niedźwiedź
Posted

Jeśli chodzi o możliwość pasowania wszystkich magów to trzeba przypiłować samo ramię zwalniacz magazynka aby zaczep głębiej wchodził w magazynek i wtedy magi nam nie wypadają. Dzisiaj to podpatrzyłem u Sergiusza więc #potwierdzoneinfo

Walnięte z telefona

Posted (edited)

Pasują standardowe części do wnętrza GB?

Jak z komorą? Standardowa? Warto wymienić?

Gumki standard wchodzą?

Co warto wymienić na samym początku? myślałem nad dyszą uszczelnioną i może cichymi głowicami. Tłok na full stal szczękę i silnik na neodym, oczywiście też gumkę, lufę i kable.

Po prostu chciałbym zrobić z tego uber maszyne.

Edited by KaXardas
Posted

Dupa, ściąłem tej ząb - szlifowałem chyba ze 30 minut - ale magazynek pomimo, że wchodzi do gniazda, to się nie zaczepia...

Nie ząb tylko ramię zwalniacza. aby sam ząbek mógł wejść głębiej w gniazdo.

Wymiana zwalniacza nie pomaga bo gniazdo specny jest masywniejsze i dlatego trzeba zastosować patencik.

Posted (edited)

Przyszła moja H02, niestety muszę reklamować :icon_cry: Od razu praktycznie odpadł mi dosyłacz zamka a front ma spory luz góra<->dół - około 1cm. Wrrrr.

Ale ogólnie wygląda bardzo fajnie, zrzyna 100% z VFC :hahaha:

EDYTA:

Midcapy boyi i G&P pasują, podają, nie mają luzu, nie wypadają.

Edited by Voytas
Posted
Przyszła moja H02, niestety muszę reklamować :icon_cry: Od razu praktycznie odpadł mi dosyłacz zamka a front ma spory luz góra<->dół - około 1cm. Wrrrr.

Ale ogólnie wygląda bardzo fajnie, zrzyna 100% z VFC :hahaha:

EDYTA:

Midcapy boyi i G&P pasują, podają, nie mają luzu, nie wypadają.

Czyli loteria. Gloomer miał więcej szcześcia.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Posted

Czyli loteria. Gloomer miał więcej szcześcia.

Przepraszam ja mam HO3. Niedźwiedź ma H02 :D. Kolega jest pierwszą osobą, którą ma taki przypadek, no ale cóż. To jest chińczyk i będzie się coś takiego zdarzało. Żebyście widzieli jakie luzy ma mój G&P :D.

Posted

Przepraszam ja mam HO3. Niedźwiedź ma H02 :D. Kolega jest pierwszą osobą, którą ma taki przypadek, no ale cóż. To jest chińczyk i będzie się coś takiego zdarzało. Żebyście widzieli jakie luzy ma mój G&P :D.

Faktycznie. Mój błąd. Przecież ja też chcę zamówić H03. No to Niedźwiedź miał więcej szczęścia ;)

Posted (edited)

Odsyłam nazad do GF, oby następny egzemplarz przyszedł w należytym stanie. Za to jeśli chodzi o magazynki to jestem pozytywnie zaskoczony że każdy z 10ciu złapał elegancko.

Edited by Voytas
Posted

Odsyłam nazad do GF, oby następny egzemplarz przyszedł w należytym stanie. Za to jeśli chodzi o magazynki to jestem pozytywnie zaskoczony że każdy z 10ciu złapał elegancko.

Poprawili gniazdo/zwalniacz magazynka ale zwalili spasowanie. Poczuj magie Specny :D.