Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam Panowie i Panie!

Po raz kolejny zwracam się do was z prośbą o radę lub pomoc.

Otóż od wielu miesięcy zastanawiam się nad zewnętrznymi zmianami w mojej replice.

Mam zaplanowane ich kilka, mianowicie dodanie jaskółczego ogona wraz RIS pod otwarty kolimator, tłumik PBS-4 (służący również zakryciu przedłużonej lufy) i najważniejsze, zmiany przedniego chwytu na wygodniejszy.

Tutaj w oko wpadł mi chwyt drewniany podobny do tego z ELMSU marki E&L. Miałem to ustrojstwo w rękach i wiem że to jest to. Replikę trzyma się niezwykle wygodnie i intuicyjnie.

Tu niestety nastaje mi problem. Nie mogę nigdzie znaleźć owego chwytu.

Nie pomogli mi panowie w Gunfire oraz Taiwangun.

Oficjalnie E&L nie sprzedaje tych okładzin osobno, a ja mam zbyt kaprawą rękę do stolarki by zająć się tym osobiście.

Google też milczy: żaden polski sklep nie posiada czegoś podobnego w swym asortymencie.

Czułbym się niezwykle zobowiązany, gdybyście udzielili mi rad wobec tego problemu. Może któryś z was ma owe okładziny kurzące się na półce? Chętnie odkupię, grosza (w miarę rozsądnego) nie poskąpię.

Z poważaniem

Sarecik

Posted

Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Dziwne że moje oczy nie wypatrzyły tego w internecie. Dziękuje za pomoc!

Jednak do czasu wypłaty (10 styczeń) jestem otwarty na inne opcje. Ktokolwiek może, będę wdzięczny za każdy użyteczny komentarz. :)

Posted

Z tego co wiem, pewien użytnik forum osobiście robił coś takiego. Jest gdzieś nawet taki temat. I o ile się nie mylę, dużo za to nie życzył. Chyba gdzieś w granicach 100-150 złotych. Akurat to wiem z prywatnych rozmów, bo sam ów chwyt pragnąłem. :D Tematu nie mogę znaleźć. :/