alCapuccino Posted December 17, 2016 Report Posted December 17, 2016 Cześć, kolega zaoferował mi sprzedaż swojej cm028a, jednak chciałbym zmienić kolbę na kolbę w systemie AR15/M4. Widziałem, że są do nich adaptery, ale pojawia się pewien problem. W CM028a bateria ulokowana jest w kolbie. Czy da się przełożyć kable np. pod pokrywę komory zamkowej? Czy jest to trudne? Czy wiele da się zepsuć przy takiej czynności? :D Quote
sulferno Posted December 18, 2016 Report Posted December 18, 2016 To byłoby dość trudne w domowym zaciszu i wiązałoby się z koniecznością kupna batki stick pod dekiel. Nie lepiej kupić nówkę sztukę Cm.028C? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote
MarekMac Posted December 18, 2016 Report Posted December 18, 2016 Co prawda nie mam pod ręką CM028a, ale wydaje mi sie, że nie będzie problemu. W wersjach w których oryginalnie batka jest pod deklem kable idą do przodu przy gb i wychodzą pod dekiel pod podstawą szczerbinki (obok regulacji hu). Ten sposób raczej nie wymaga modyfikowania repliki (ew. dłuższe kable), ale przy gb jest ciasno i kable trzeba wciskać. Quote
Errhile Posted December 19, 2016 Report Posted December 19, 2016 Mam Betę Specnaz JG, czyli mechanicznie zasadniczo to samo. Oryginalnie bateria typu Large w kolbie stałej, teraz stick pod deklem. Tak, można przełożyć kable z kolby pod dekiel. Lepiej mieć pojęcie o elektryce, jak się toto robi. Kable mogą wymagać wymiany na cieńsze i innej długości. Tak, konieczna jest bateria typu Stick. Adapter do kolby eMkowej też może być wykorzystany do ukrycia baterii (mam taki wynalazek w MP5K), ale oczywiscie to juz musi byc odpowiednio podcięty adapter, i własnoręcznie bym się za to nie brał. A do baterii w kolbie typu Crane / SF (czy jak się toto nazywa) nie mam zaufania. Quote
alCapuccino Posted December 19, 2016 Author Report Posted December 19, 2016 Ja także nie chciałbym ufać kolbom typu SF, dlatego o to pytam. Zdaję sobie sprawę z konieczności zmiany baterii, jakieś resztki wyobraźni przestrzennej mi zostały :D Coś tam w życiu zdarzyło się lutować, jakieś instalacje elektryczne robić itp, więc może dam sobie radę, dzięki za pomoc :) Quote
Recommended Posts