Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć, kolega zaoferował mi sprzedaż swojej cm028a, jednak chciałbym zmienić kolbę na kolbę w systemie AR15/M4. Widziałem, że są do nich adaptery, ale pojawia się pewien problem.

W CM028a bateria ulokowana jest w kolbie. Czy da się przełożyć kable np. pod pokrywę komory zamkowej? Czy jest to trudne? Czy wiele da się zepsuć przy takiej czynności? :D

Posted

To byłoby dość trudne w domowym zaciszu i wiązałoby się z koniecznością kupna batki stick pod dekiel. Nie lepiej kupić nówkę sztukę Cm.028C?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Posted

Co prawda nie mam pod ręką CM028a, ale wydaje mi sie, że nie będzie problemu. W wersjach w których oryginalnie batka jest pod deklem kable idą do przodu przy gb i wychodzą pod dekiel pod podstawą szczerbinki (obok regulacji hu). Ten sposób raczej nie wymaga modyfikowania repliki (ew. dłuższe kable), ale przy gb jest ciasno i kable trzeba wciskać.

Posted

Mam Betę Specnaz JG, czyli mechanicznie zasadniczo to samo. Oryginalnie bateria typu Large w kolbie stałej, teraz stick pod deklem.

Tak, można przełożyć kable z kolby pod dekiel.

Lepiej mieć pojęcie o elektryce, jak się toto robi.

Kable mogą wymagać wymiany na cieńsze i innej długości.

Tak, konieczna jest bateria typu Stick.

Adapter do kolby eMkowej też może być wykorzystany do ukrycia baterii (mam taki wynalazek w MP5K), ale oczywiscie to juz musi byc odpowiednio podcięty adapter, i własnoręcznie bym się za to nie brał. A do baterii w kolbie typu Crane / SF (czy jak się toto nazywa) nie mam zaufania.

Posted

Ja także nie chciałbym ufać kolbom typu SF, dlatego o to pytam. Zdaję sobie sprawę z konieczności zmiany baterii, jakieś resztki wyobraźni przestrzennej mi zostały :D Coś tam w życiu zdarzyło się lutować, jakieś instalacje elektryczne robić itp, więc może dam sobie radę, dzięki za pomoc :)