Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Na start chciałbym kupić popularny CM028, ale jest tego kilka modeli i nie mam pojęcia czym się różnią.

Widziałem, że jest 028, 028A, 028B, 028C, 028S, 028U. Wszystkie praktycznie kosztują tyle samo.

Czy wszędzie mechanizm jest ten sam ? Różnią się tylko i wyłącznie obudową/wyglądem ?

Jeżeli tak, to pomijając wygląd, który z korpusów jest najbardziej trwały/praktyczny/wygodnay ?

pozdrawiam

Fantom

Posted

Witam

W środku są takie same z wyjątkiem miejsca na baterię. Te ze składaną kolbą mają baterię pod pokrywą zamka a pozostałe w kolbie. Radzę unikać tych ze składaną kolbą w dół, bo zaczep szybko się łamie. Z pozostałych to wybór estetyczno praktyczny. Wolisz mieć szyny ris na rączkę i kolimator w zestawie czy bardziej klasyczne AK. Od siebie dodam, że do kolby wchodzą większe baterie.

Posted

Witam

Dzięki za info.

Czyli odpadają ze składanymi kolbami modele B, S, U ?

Zostaje 028, 028A i 028C.

028C ma mniejszą pojemność baterii.

Zostaje więc do wyboru 028 i 028A :)

Dzięki za pomoc.

Fantom

Posted

Co do baterii, to domyślam się, że w oryginale jest słaba (nawet gwarancji na nią nei chcą dawać). Ale rozumiem, że można podmienić i wtedy i tak będzie większa niż w modelach bez kolby.

Fantom

• 2 weeks later...
Posted (edited)

No to kupiłem 028A

Pojawiły się na znanym serwisie aukcyjnym po 355 zl (nowe).

Szkoda było nie skorzystać

pozdrawiam

Tomek

Edited by Fantom75