Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Redox Alpha V2 combo- zmowa cenowa w kilku sklepach?...

Recommended Posts

Posted

Patrzyłem dzisiaj na ładowarkę Redoxa Alpha V2 z zasilaczem. Na kilku stronach są one w tych samych cenach: gunfire, azteko, redberet oferują po 124,22PLN, deltashop równe 124PLN. Sprawdziłem jeszcze na jar-mix, taniemilitaria, militaria, cytadela-asg, specshop, zbrojownia, taiwangun, taktyczny, 4airsoft, topguns. Tam albo nie mają w ofercie (w większości) albo powyżej podanych wyżej kwot. Jakoś nie chce mi się w taki zbieg okoliczności wierzyć, że te sklepy mają takie same koszty, ceny zakupu i narzuty dające takie same ceny...

Posted

Wszystkie sklepy zaopatrują się od jednego importera, jak przychodzą dostawy to każdy sklep ma je w tym samym czasie akurat.

Jak chcesz ładowarkę to szukaj w sklepach modelarskich, ostatnio widziałem za 70 pare zł w jakimś.

Posted

Ja mam ładowarkę, chciałem kumplowi pokazać i poszukałem na kilku stronach asg. To, że się zaopatrują u jednego importera to jedno ale jak wspomniałem wcześniej- nie dowierzam w identyczną strukturę kosztów, narzutów etc. Co do grosza w trzech sklepach? Chyba, że obserwują jak ma konkurencja i dopasowują ceny do tego samego poziomu. Ale co do grosza?... Dziwne.

Posted

Widać nigdy nic nie handlowałeś.

I co wedlug ciebie daje zmowa cenowa jezeli masz pelno takich samych produktów w innych sklepach z innej branzy, allegro itp...

Powiem ci tak - na allegro jezeli nie mam ceny takiej samej jak konkurencja co do grosza albo nizszej - to sprzedam 90 % mniej.

Na ebay jest inaczej - tam ludzie az tak nie patrza na cene.

Ale jestesmy w polsce ... tu sie nie walczy obsługą klienta albo marka - tylko ceną.

Posted

Ja nie wiem po co chcesz kupić ładowarkę w sklepie asg i przepłacić :D

W sklepach modelarskich ZESTAW, tak, zestaw ładowarka i zasilacz plus jeszcze czujnik temperatury jest za 105zł :)

Co do cen - cenę dostosowujesz do konkurencji. Niestety w Polsce działa zasada cebuli - aby taniej, aby sprzedać, w dupie mieć potem serwis gwarancyjny. Parę lat temu, narzuty na rzeczy takie hobbystyczne były dobre, można było z tego żyć i rozwijać biznes, obecnie ledwo wiąże się koniec z końcem...