Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziku masz te strzykawe czy nie na tej lufie? Odpisz bo może niepotrzebnie walcze z tym o życie bo poprostu komora może być ..ujowa

Masz w komorze jakiś o ring w śordku czy nie? Bo niby to klon Pdi a one mają .U mnie brak a jak u ciebie?

Posted

Dziku masz te strzykawe czy nie na tej lufie? Odpisz bo może niepotrzebnie walcze z tym o życie bo poprostu komora może być ..ujowa

Masz w komorze jakiś o ring w śordku czy nie? Bo niby to klon Pdi a one mają .U mnie brak a jak u ciebie?

wiesz co , nie wiem

sprawdzałem przed chwila i przy strzale na pusto czuje że uderza powietrze w palec

oringa w komorze nie widziałem żadnego

osobiście ta komora doporwwadza mnie do szału. czekam na co ś co będzie pasowac i ładuje

no dobra , wg krakmanów jedyna komora pasująca i z najmniejsza ilością przeróbek to PDI 96

Posted

Dziku to sprawdzasz to tak.

Zatykasz lufe mocno palcem i oddajesz strzał jak puścisz palec ma dopiero być słyszalne ujście powietrza tak choćby tłok dopiero uderzył o głowice cylindra.

Daj znać bo to ważne ;)

Wiec dkoro pasuje tylko pdi l96 to z gówna w gówno się pakować nie będziemy za tw pieniądze , no chyba że trafi się tania używka

Posted

Dziku to sprawdzasz to tak.

Zatykasz lufe mocno palcem i oddajesz strzał jak puścisz palec ma dopiero być słyszalne ujście powietrza tak choćby tłok dopiero uderzył o głowice cylindra.

Daj znać bo to ważne :icon_wink:

Wiec dkoro pasuje tylko pdi l96 to z gówna w gówno się pakować nie będziemy za tw pieniądze , no chyba że trafi się tania używka

no to nie ma

Panowie jak to jest z tą komora i tymi cholernymi ramionkami. jak znosi w lewo dajmy na to to które ramie ma na to wpływ? Bo momentami juz głupieje

Posted (edited)

Czyli te komory są z d..y skoro strzykawy nie idzie zrobić albo kombinacja z gumkami .

Co do ustawiania hopa.Zastanawiam się czy nie zcalić tych dwóch ramion razem na sztywno np jakimś klejem tak aby powstało choćby jedno duże ramie.Regulowało by się wtedy jedną z tych 2 śrub.

Jedyny wałek w tym, że trzeba by to zrobić na czymś płaskim i dokładnie aby nie było różnicy w wysokości ramion.

Można by się pokusić o zrobienie nowego ramiona dociskowego jednego tak np. jak w komorach Action Army którą nota bene mam w bar10

Edited by -MARIO-
Posted

Czyli te komory są z d..y skoro strzykawy nie idzie zrobić albo kombinacja z gumkami .

Co do ustawiania hopa.Zastanawiam się czy nie zcalić tych dwóch ramion razem na sztywno np jakimś klejem tak aby powstało choćby jedno duże ramie.Regulowało by się wtedy jedną z tych 2 śrub.

a podpowiedź do ramionek?

sprawdze jeszcze strzykawke na czarnym gdr z którego szydzicie, bo teraz mam macarona 80 i szczerze po paru magazynkach mam wrażenie że lepiej latało na gdr

Posted

Wsadze na razie zestaw barta i m150 as pro starej serii.Zobacze czy wydmucha podobnie co vsr ~570fps.Jak tak to nie bede kombinował a jak nie to trochę rzeźby będzie

mysle że uzyskasz, ja mam na m160 gdr 615, powiedz a widziałeś w komorze miejsca na oringi takie jak w pdi? bo zastanawim sie nad sciagnieciem ich od chińczyka i ponawiam pytanie o te jeba.... ramionka

Posted

Czytam sobie temat, bo replika mnie zainteresowała i co bym na pewno zrobił z tą komorą hop up to TDC mod. Nie bawiłbym się z oringiem, dwoma śrubkami, sprężynkami spiralnymi.

Posted

No to jak nie masz czasu na ustawienie hu to jaki sens ma bawienie się w snajperstwo ?

Zresztą nie wiadomo czy ma strzykawkę na cylindrze, więc jaki jest sens sprawdzania na lufie . W chińskim stocku różne rzeczy mogą się wydarzyć.

Posted

Wertyn...ja sie zastanawiam czy ty na poważnie to piszesz wszystko..

Nie jestem laikiem i złożyłem już kilkanaście replik , w tym 3 snajperskie..

Najpierw zawsze sprawdzam zespół cylindra czy ma strzykawe i trzyma ciśnienie a później całość jeżeli chodzo o snajpy.Tak na cylindrze jest wzorowa strzykawa i trzyma elegancko.Problem jest po stronie komory bądź gumki ,choć nawet ta stockowa nie trzymała ciśnienia ,jak i inna którą podmieniłem z aega- czyli problem już na 3 gumach.

Pytam tylko aby mieć zarys czy ta komora jest we wszystkich egzemplarzach taka ,czy akurat tylko w moim ale jak widać nie tylko u mnie

Posted (edited)

Nie skladam tylko sobie giwer to raz

Mam jedna vsr a teraz z chęci posiadania kupiłem m40a3 i tyle w temacie

Po drugie skoro nie masz nic sensownego do napisania ,to nie pisz bo robi się offtop a teoretyków to jest mnóstwo.

Wracając do tematu.Dzisiaj przyszły fanty od bart_a i akurat w moim egzemplarzu muszę trochę powiększyć otwór w rączce przeładowania ,aby weszła na trzpień cylindra+ powiększyć otwór w tej części którą przykręca się imbusem za rączką.Wieczorem spróbuje to poskładać do końca a jutro sprawdzę na chrono.

Edited by -MARIO-