Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jakiś czas temu zacząłem przygodę z ASG, posiadam dobry karabin, ale z racji, że niedługo mam zamiar zacząć strzelać się nie tylko w lesie ale i budynkach, zastanawiam się nad kupnem niedrogiego gazowego boczniaka. Stąd moje pytanie, czy ten pistolet nadaje się jako pierwszy boczniak? Jeśli nie to jaki inny polecacie? Jaki magazynek (najlepiej z tej samej strony) pasuje do tego modelu? Pistolet: http://www.taniemilitaria.pl/pl,beretta-m9-vertec-ggb0304-kjw,3,5,47,50,8080.html#opis

Posted (edited)

Jak nie musi mieć blow-backa to brałbym najtańszą klamkę...

http://www.taiwangun...&campaign-id=19

Dokupiłbym dwa magi i miał coś użytecznego. Tanie klamki bez blow-backa żyją zdecydowanie dłużej, a 80zł za replikę to dość niewiele - zwłaszcza, że używkę idzie opchnąć po 60zł.

Jak chcesz kupić coś z blow-backiem to osobiście kupiłbym UŻYWANĄ TOKYO MARUI. W komisie masz colta 1911 TM z dwoma magami za 350zł. Niestety, ale dopiero kilka magów sprawia, że klamka staje się użyteczna... bo jak się skończy magazynek w trakcie CQB to dość paskudna sytuacja. Nie masz czasu doładować :icon_wink:.

Edited by mikadorus
  • 2 weeks later...
Posted

Wszystko powyżej to niemal to samo. Bierz tego co się najbardziej podoba... jakbym miał brać to na pierwszym miejscu "zwartość, waga i gabaryty, potem ilość kul w magu" i brałbym nr 2 lub 4... no ale to Twój wybór

Posted

Nie wiem czy gaziak na zimę to dobry pomysł. Mój 2 kulki wypluwa na 3m do przodu, po czym syfonuje. Nie warto na zimę w gaziaka się pchać. Sam z tego powodu kupuję sobie na ten okres cymoglocka.

Posted

Zapomnijcie o jakimkolwiek boczniaku na GG czy CO2 w zimę... bo to głupota. AEP wyoutperformuje go ostro i na dodatek znacznie tańszy w zakupie/eksploatacji...

GG/CO2 nadaje się tylko na 3 pory roku. No chyba że zima +5/+10*c nas czeka (nie wiem jak wy, ale ja bym się cieszył).