Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Czesc, mam zamiar zbudowac od zera replike broni MSBS, interesuje mnie czy jest mozliwosc uzyskania odrzutu w AEG'u, zatrzymania zamka po ostanim strzale i zablokowanie mozliwosci strzelania na "sucho".

Posted (edited)

Chyba, że ma jakieś 100 tys. $ (to chyba minimum bo to może być jeszcze droższe) i napisze do jakiego G&P albo Tokyo Marui, maj frends aj hew e lotowmany and aj łont MSBSreplika łiz rekoil efekt - du it for mi pliz. Prajz daz not meter.

Za jakaś niewyobrażalną kasę pewnie by mu zrobili, w końcu to tylko replika istniejącej rzeczy, a dobry inżynier nie takie cuda wykręci na maszynie CNC albo drukarce 3D. Tylko po co? :icon_smile:

Edited by GuloGulo
Posted

Dzieki za link, mam zamiar przeznaczyc okolo 10tys zlotych na replike, posiadam drukarke 3D i tokarke, ogolnie caly projekt mam zamiar zrobic w CAD, niechodzi mi zeby replika byla na luski zbyt duzo zamieszania

Posted

Pozwolenie na co masz?

Jak byś wiedział co to jest broń palna i jak działa i jeżeli zadałbyś sobie trochę trudu sprawdzając jak działa AEG (chociażby na YT) to byś nie pisał tutaj głupot.

Tym bardziej jeżeli znasz się na projektowaniu w autocadzie to wiesz z czym się wiąże mechanika, automatyka itp. sprawy z nią związane.

Jeżeli zadałbyś sobie trochę więcej trudu to wiedziałbyś, że na rynku są repliki, w których nie ma suchych strzałów, działa zaczep zamka (mowa o AEG) itd.

I wiedziałbyś, że łatwiej będzie wziąć coś takiego już gotowego i dostosować do tego co chcesz stworzyć.

Tutaj raczej mamy do czynienia z marzeniem niż z czymś realnym i do tego jeszcze wszystko chcesz mieć podane na tacy.

Posted

A ja mam dla ciebie alternatywę. Po co pakować się w AEG'a z EBB. Łatwiej będzie może zrobić coś na GBB a i replika będzie realistyczniejsza. "Łucznik" z tego co pamiętam coś kminił przy MSBS w wersji "szkoleniowej/treningowej" czytaj ASG.