Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted (edited)

AKS-74URD-Custom na bazie BOY'a. Prawie fullsteel(z aluminium jest lufa, ze znalu szczerbinka). Wszystkie części stalowe są oksydowane. Do szczęścia brakuje jedynie chwytu Krebsa UFM.

edd501e04c630fcd_1280_0_y_n_1280_800.jpg

923d59aa56885ead_1280_0_y_n_1280_800.jpg

Edited by sebciu
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Może i ja się pochwalę swoim RK-01W.

Z zewnątrz trochę "porysowana" aby nadać jej klimatu ;) Drewienka stockowe: oszlifowane do zera, zabejcowane i pokryte 3 warstwami lakieru aby ładnie lśniły :)

Z tyłu wyprowadzona bateria(klocek 3300 mAh) na kolbę: pojedyncza ładownica, a za ochronę baterii robi obudowa magazynka od M'ki.

Tłumik PBS-01 do schowania lufy Perun 455mm - niestety wystaje na 2 cm i będzie zamocowana przedłużka lufy zewnętrznej. W PBS-04 najprawdopodobniej dałoby się schować całą, ale nie było dostępnego nigdzie tłumika w przyzwoitej cenie tzn. do 200 zł, a zwykłe tłumiki a'la "rurki" nie są tak koszerne.

Na jaskółczym ogonie zamontowany najprostszy z możliwych kolimatorów który dostałem jako gratis do jaskółki :D był praktycznie niesprawny, ale rozebrałem go na części pierwsze i przywróciłem do życia.

Zawieszenie zmienione na 3 pkt. Nie żeby stockowe było złe, bo jest bardzo porządne, ale było zbyt mało wygodne dla mnie.

W przyszłości zastanawiam się nad osadzeniem RIS'a w szczerbince aby zniwelować problem ze składaniem kolby na założonej jaskółce. Nie wykluczone, że kiedyś zamienię drewienka na czarne polimery z RIS'ami aby zamontować jakiś grip.

A jak będą RIS'y to pewnie pójdę po bandzie i będzie mega taktycznie: lasery, latarki, paralizatory, granatniki, armaty, czołgi, itd..

fcIUkLE.jpg

Edited by groszekoki
Posted

Jak szyscy to szyscy :icon_wink: Boyec pierwszej serii (cały stalowy za wyjątkiem lufy, która jest z czystego alu), od frontu jadąc: gwizdek: aluminiowa kopia KFH, szyny: cyma, chwyt przedni: ares, skoro stalowe suwadło to można przykręcić doń powiększoną rączkę z palnego, dźwignia bezpiecznika: LCT, adapter kolby załatwiony od Lesia, prowadnica firmy boyi a na niej kopia PTS też od boya, biegałem z drukowanym adapterem STANAG ale druk to jednak nie jest dobre rozwiązanie, muszę zza oceanu coś lepszego ogarnąć. Magazynek to cymowy mid (miewa humory) w formie bułgarskiego wafla. W środku siedzi stockowy szkielet (tak, ma 10 lat) zaopatrzony w stockowe kółka wymontowane z cm 048 (mają z 4 lata) instalacja niskooporowa z mośkiem własnej konstrukcji (pajączek), komora hopsiup to retro arms z zieloną uszczelką dżi-end-dżi, a przymocowany do niej jest guarder, równe 300mm długości i 6.02 średnicy (fajnie zestaw nosi).

https://drive.google...iew?usp=sharing