virus191 Posted October 23, 2016 Report Posted October 23, 2016 Cześć, jakimś cudem zgubiłem osłonę światłowodu w ACOGu. Nigdzie nie idzie tego dokupić. Czy ktoś stosował jakieś swoje rozwiązanie? Quote
Bardosos Posted October 29, 2016 Report Posted October 29, 2016 Zaklej to taśmą, też będzie banglać. :) Quote
mk8539020 Posted October 29, 2016 Report Posted October 29, 2016 Klej na gorąco lub wydrukować[3d] zamiennik i na jego podstawie zrobić odlew z żywicy przeźroczystej. Quote
Fedajkin Posted October 30, 2016 Report Posted October 30, 2016 Ja takie rzeczy zalewałem uszczelniaczem silikonowym z tubki. Jest na tyle klejący, że z powodzeniem przybierze odpowiedni kształt podobny do oryginalnej osłony. Musisz tylko zrobić odpowiednią formę z jakiejś tekturki i po sprawie. Resztkę nadlewek zeskrobać. Powinno się trzymać w miarę dobrze, w ostateczności naklejenie paska czy dwóch czarnej izolki utrzyma wszystko na miejscu a wyglądu to szczególnie nie popsuje. Prowizorka w armii jak najbardziej również występuje i nikt temu nie zaprzecza :maniak_OK: Quote
Recommended Posts