Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

GC16 300 BOT

W opisie jest 380 FPS. Jak się to ma do wyjścia w las? Skoro niewielki dystans to rozumiem, że będzie strzelać na podobną odległość co mój śmieszny spartac tylko będzie więcej części metalowych i dłużej wytrzyma?

Lone Star Ranger SBR Dark Earth

Lone Star Border Patrol SWAT SBR

Tego pierwszego w ogóle nie ma, z racji 330 FPSów jaki to ma zasięg?

Niby są w stanie wytrzymać, ale ile? I jaką sprężynę M120? Bo widziałem na stronie, że są nawet od 15 PLN do 50 paru.

M15 Armalite S.I.R. wersja Proline

Z tego co zdążyłem się zorientować, to im wyższe napięcie tym większa szybkostrzelność? Jeśli napisali, że pasuje Li-po 7.4 to wyższa już będzie za mocna?

Więc tak, ta replika G&G będzie biła Spartaca pod każdym względem, zarówno wykonania zewnętrznego, jak i osiągów i wytrzymałości. Zasięg i skupienie będą o niebo lepsze dzięki genialnej gumce i komorze hop up oraz dobrej lufie. Co do EA to 330 fps w niczym nie przeszkadza, na przykład podam że sam niedawno biegałem z repliką 330 fps, po czym sprężyna ubiła się do 280, a ja nawet nie zauważyłem w lesie różnicy i teraz strzelam z 280. Co do sprężyny to najlepsze robi Guarder, najwolniej sie ubijają. A mówiąc o bateriach to generalnie to żadna stockowa replika nie wytrzyma lipo 11.1, więc zostaje ci tylko 7.4. Edited by V4RCH1AK
Posted

Więc tak, ta replika G&G będzie biła Spartaca pod każdym względem, zarówno wykonania zewnętrznego, jak i osiągów i wytrzymałości. Zasięg i skupienie będą o niebo lepsze dzięki genialnej gumce i komorze hop up oraz dobrej lufie. Co do EA to 330 fps w niczym nie przeszkadza, na przykład podam że sam niedawno biegałem z repliką 330 fps, po czym sprężyna ubiła się do 280, a ja nawet nie zauważyłem w lesie różnicy i teraz strzelam z 280. Co do sprężyny to najlepsze robi Guarder, najwolniej sie ubijają. A mówiąc o bateriach to generalnie to żadna stockowa replika nie wytrzyma lipo 11.1, więc zostaje ci tylko 7.4.

Obejrzałem sobie recenzje tej G&G i polecają, tylko, że do CQB :( i jeszcze w sumie patrząc po recenzjach tych E&A to też polecają na CQB albo mniejsze tereny.

Także chyba jednak już wole chińczyka niż mam się później wkurzać, że ludzie z wypożyczonym AK ściągają mnie bez problemu ;) Dzięki za pomoc ale jak widać niestety to nie to czego szukam.

Posted

"Wypożyczone kałachy" mają zasięg w najlepszych warunkach i dobrze ustawionym hop-up'em 30m. I żadna stockowa replika nie będzie miała więcej niż 40m bez tuningu. Masada od A&K ma podobno nieszczelną dyszę i bez tuningu ciężko.

Posted

"Wypożyczone kałachy" mają zasięg w najlepszych warunkach i dobrze ustawionym hop-up'em 30m. I żadna stockowa replika nie będzie miała więcej niż 40m bez tuningu. Masada od A&K ma podobno nieszczelną dyszę i bez tuningu ciężko.

Coś poza tą dyszą jest nie tak? I już z trojga tego złego to, którą wybrać? I, II czy tą ze "sniper" w opisie?

@V4RCH1AK

Nie zależy mi na FPS tylko prosiłem o pomoc w replikach do lasu, a ty mi podajesz linki do replik, które ludzie oczywiście chwalą, ale do CQB. To chyba coś nie halo.

Posted

Dobra, nie będe się kłócił, że czasami jak ktoś chwali replikę w CQB to nie znaczy że w lesie strzela gorzej od zabawki z bazaru, bo to bez sensu, kup dwa Spartacki tylko że jakieś długie i mające 410 fps. Próbowałem dobrze doradzić ale jak widze nic to nie dało, więc żegnam.

Posted

Jedyne co w CQB się liczy to rozmiar i prędkość wylotowa poniżej 390 FPS. Pamiętaj, że FPS =/= zasięg. Dodatkowo skupienie uzyskasz lepsze na polecanych już przez nas produktach w tym wątku co już się przyda w lesie. Jeśli chcesz coś do lasu na dystans, to potrzebujesz naprawdę zasobny portfel na stworzenie karabinu wyborowego lub snajperskiego o zasięgu 60m.

Posted

A to w lesie nie ma sytuacji CQB? Podejdziesz kogoś na mniej niż 10 metrów i nagle to, czy masz 350 czy 450 fpsów robi dużą różnicę.

Tam gdzie gram nie strzelasz do ludzi z 10 metrów, tylko "pacujesz" żeby komuś do głowy nie przyszło wpakować z paru metrów serie w przeciwnika albo strzelić raz a za dobrze. Zdarzają się takie repliki, od których postrzał z 30m czuje się tak samo jak na CQB z 5m.