hopup Posted October 5, 2016 Report Posted October 5, 2016 (edited) Witam ! Jakiś czas temu kupiłem w sklepie magi Cymy do AK, takie : http://azteko.pl/cym...kulek-p-16.html , po dwóch - trzech podpięciach pourywały się tylne zaczepy ( te ząbki). Chciałbym pokombinować z dorobieniem metalowych lub kupnem zepsutych magów i przełożeniem całych zaczepów i tutaj mam problem : Jak rozebrać takiego maga ? Dzięki za pomoc ! Edited October 5, 2016 by hopup Quote
Kriss88 Posted October 5, 2016 Report Posted October 5, 2016 (edited) A więc: w przednim zaczeniue masz taki bolec który powiniene przechodzić przec całą jego długość, poziomo. Wybijasz go, zdejmujesz zaczep i voila. Powinieneś móc wysunąć cały wkład do góry. A jeśli nie, od dołu masz wsuwaną blaszkę, którą wysuwasz do tyłu, czasem mona się z tym pomęczyć, bo różnie są spasowane, i wtedy ci się odsłania dno maga. I możesz go wysunąć do góry. Po zdjęciu zaczepu oczywiście. Od siebie dodam, że jeśli nie chcesz się martwić o magi... Kup skorpuy od wersji palnej, i wpasuj w nie wkłady, koszt jednej skorupy używanej to około 20 zł. A nic jej ci już nie popsuje. Będziesz mógł gwoździe wbijać i pompki na nich robić. Edited October 5, 2016 by Kriss88 Quote
gratek Posted October 5, 2016 Report Posted October 5, 2016 Za 20zł raczej ciężko dostać magazynek od palnego. W tym momencie na allegro zaczynają się od ponad 50zł (licząc z wysyłką). Pytanie czy wkłady od cymy będą bezproblemowo pasować do metalowych skorup. Przerabiałem bakelit i pluma do 74 i jest dużo piłowania, szlifowania i niewiele wkładów pasuje (np. cymowskie są za długie). Quote
Kriss88 Posted October 6, 2016 Report Posted October 6, 2016 Mi chodzi o stalowe. od 47'mki. Same skorupy często bez sprężyny bądź stopek kupywałem po 15-16-17 zł za sztukę. Czasem trochę przyrdzewiałe, ale dodają tylko uroku. Wystarczy trochę popolować. I wkłady od cymy wchodziły bez problemu. Quote
hopup Posted October 6, 2016 Author Report Posted October 6, 2016 Kriss88 - czyli tylne zaczepy ( te, które stykają się z dźwignią zwalaniania magazynka ) pasują od ostrego bez problemu do Boyi ? Quote
Kriss88 Posted October 7, 2016 Report Posted October 7, 2016 Tylne trzeba usunąć/obciąć jesli chcesz je wpasować w skorupę od palnego. Quote
hopup Posted December 12, 2016 Author Report Posted December 12, 2016 A gdybym chciał po prostu mieć magazynek od ostrego bez wkładu, to wchodzi w gniazdo Boyi bez problemu ? Mowa o replice RK-10 i magu od AKM Quote
Recommended Posts