Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Ostatnio wpadłem na szalony pomysł przeróbki CM.031 na system VFC . Generalnie wszystko się udało ( były problemy z selektorem ognia i wpasowaniem gearbox'a bo ciasno wchodził , ale ostatecznie się udało ) Ogólnie to pierwszy raz rozkładałem replikę bo chciałem się po prostu tego nauczyć , zobaczyć jak to wygląda . Jedynym problem jaki teraz mam jest to , że kulka leci na max 20 metrów a przedtem leciała na 50 . Musze tylko podkreślić , że nie wiem jak ustabilizować lufę z komorą hop up , a może to jest przyczyną ??

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i liczę na życzliwe odpowiedzi :maniak_usmiech:

Edit: przepraszam za złą nazwę tematu , rozpędziłem się

Edited by Dominik24
Posted

Możesz wykonać test papierka, który sprawdzi czy powietrze ucieka przez połączenie dysza-komora. Załaduj kulkę do komory, odwróć replikę do góry nogami, na wlot kulek w gnieździe magazynka połóż kawałek papierka i oddaj strzał. Gdyby układ dysza-komora był całkowicie szczelny to papierek nie podskoczy. Im wyżej podskoczy tym więcej powietrza ucieka właśnie tędy. Jak podskoczy na centymetr to nie ma się czym przejmować i raczej gdzieś indziej należy szukać problemu.

Lufę z komorą ustabilizuj poprzez albo klocek L (taki klocek, który dopycha komorę do gb) lub poprzez kawałek sprężyny, który nakładasz na lufę. Po włożeniu lufy i komory na swoje miejsce sprężyna opiera się o korpus i dopycha komorę do czoła gb. Dodatkowo zastosuj teflon-fixa i ustabilizuj lufę wewnętrzną w zewnętrznej owijając tą pierwszą np. teflonem.

Dodatkowo sprawdź czy dobrze nałożyłeś gumkę HU jeśli przy niej grzebałeś, bo może się podwinęła itp.

Posted

Póki co zastosowałem tylko patent ze sprężyną i wszystko chodzi cacy , niedługo zrobię teflon-fixa to pewnie będzie jeszcze lepiej :maniak_usmiech: Dzięki wielkie za pomoc :maniak_OK: