Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem z selektorem ognia w moim kalachu. Dźwignia na samej górze jest zablokowana i jest okej, na środku jest ogień ciągły i na samym dole pojedynczy, ale kiedy już z semi dam dźwignie o jeden tryb do góry to powinno być auto a dalej jest semi. Dopiero gdy zablokuje spust i dam dźwignie ma auto to działa auto. Czy ktoś wie co może być przyczyną? Przepraszam jak coś bo pisze z telefonu.

Posted

Częsta przypadłość przy selektorach w ak. Albo ci się ąbki przy manipulatorach selektora przestawiły albo w gorszym wypadku problem z samą płytką selektora i przerywaczem, złe ustawienie. Dzieje się tak od niedawna?

Posted

Replika miała zmieniane okablowanie i wtedy selektor ognia założyłem o jeden ząbek źle ponieważ dźwignia nie dochodziła do samej góry i wczoraj wyjalem gearbox z body i zmieniłem o ten jeden zabek.

Posted

Podczepię się pod temat ;)

Mój problem wygląda trochę inaczej.

Otóż na ustawieniu auto oraz semi, mam tryb automatyczny. Dopiero po maksymalnym przestawieniu selektora na sam dół - muszę aż go lekko odgiąć bo przeszkadza wystający "dynks" od odpinania magazynka - włącza się tryb semi.

Zębatki selektora są prawidłowo ustawione.

Jakieś pomysły albo rady co wymienić? ;)

Posted

Przerywacza raczej nie wymontowywałeś przy rozbieraniu gb. Jeszcze płytka może być od selektora winna. Wyjmij sam gb z body i zobacz jak będzie działało jak będziez ręcznie płytkę przestawiał. Posuwając lewo/prawo.