Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja tylko potwierdzę wcześniejsze stwierdzenia. Miałem AUG od APS/GFC wyciszonego gąbkami (obłożyłem GB i jako że wyprułem całe to ustrojstwo otwierające klapkę wyrzutnika łusek także przed GB) i własnej roboty tłumikiem. Na silniku HT, zębatkach 32:1 (wcale nie ciche), normalnych głowicach + sorbo i sprężynie 170 nie było go słychać z 10m, dodatkowym efektem było zdziwienie wszystkich na zasadzie "ma typ sprężynę M100 a lunetę sobie zamontował". Wyjątkowo wdzięczny temat pod wyciszanie. W SL8 nie było szans na takie zabiegi - zbyt mało miejsca na wciskanie gąbki, problemy ze skręceniem wszystkiego itd (może gąbka zbyt gruba ale nie miałem już ochoty na walkę z tym tematem). Obecnie mam AUG zmodowanego na system HP i też myślę nad dodatkowym wyciszeniem, ale tutaj problemem są przewody gazowe i dodatkowe obejmy stabilizujące szkielet w body.

PS. do AUG da się wpasować wspomnianą komorę ProWina od giety, niestety bez piłowania i mocnych przeróbek się nie obeszło(samej komory nie musiałem piłować), za to stabilność osiągów - marzenie.

Edited by progressive
Posted

PS. do AUG da się wpasować wspomnianą komorę ProWina od giety, niestety bez piłowania i mocnych przeróbek się nie obeszło(samej komory nie musiałem piłować), za to stabilność osiągów - marzenie.

Podzieliłbyś się szczegółami tego moda w odpowiednim temacie?