Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jakoś nie widać żebyś faktycznie szukał bo nie podałeś nam swoich propozycji. Przejrzałeś chociaż oferty sklepów i przeczytałeś podpięte tematy w tym dziale?

Posted

LCT > King Arms/Evolution Airosft > E&L > G&P,G&G i inne, nie wiadomo za co ceniące się firmy.

Osobiście polowałbym na LCT w promocji, ewentualnie E&L (ale przy tej firmie możesz się wrąbać w wymuszone tuningowanie już po wyjęciu z pudełka)

Posted

LCT > King Arms/Evolution Airosft > E&L > G&P,G&G i inne, nie wiadomo za co ceniące się firmy.

EA/KA przed G&P? Papierowe gearboksy King Arms'a, średnie zęby i słabe silniki przed bardzo dobrym szkieletem G&P, świetnym stockowym silnikiem, wzorową szczelnością i najładniejszej budzie? Tak samo przed samo G&G? Bardzo dobre zębatki, przyzwoite gumki HU i dobrą pół precką w stocku? Rozumiem, że inne, nie wiadomo za co ceniące się firmy to min. KWA? Najlepsza tuningowalna marka, z najmocniejszym seryjmym V2, über szczelnością i świetnymi stockowymi zębami TU? Przed tym wszystkim LCT, tak? Wyróżniające się jedynie stalowymi częściami (AK) i nienagannym spasowaniem, z zębatkamj na zasadzie są bo są, plasticzaną prowadnicą sprężyny i mega kiepską dyszą która na dzień dobry wylatuje? Miałem wszystkie repliki które wymieniłeś, łącznie ze starą serią KWA i powiem tyle - gadasz farmazony.

Wracając do tematu, w tej kasie eMki szukaj G&P, ASG lub KWA, AK tylko LCT.

Posted

Emmm.... łaj?

To może, ale nie musi być koniecznością. Wielu ludziom E&Le pracują na stocku bezproblemowo, ja jednak musiałem oddać na serwis po pierwszym strzale. No i straszne przewiewy, stockowa dysza jest okropna.

Za to w reszcie E&Li mam stocki i jestem zadowolony :)

Jak AK to FC/E&L, E&L albo LCT. Wszystkie stawiam na równi. (aczkolwiek FC/E&L ma najlepszy stosunek ceny do jakości)

Posted

Do 1400 zł polecę SCAR-a WE. Piękna rzecz, świetnie wykonanie, gearbox wymaga niewielkich poprawek i masz sprzęt, który śmiga spokojnie na LiPo 11,1 V bez konieczności wydawania kolejnych kilku stówek na części do GB.

Posted

Jak SCAR to tylko VFC!

LCT > E&L moim zdaniem, ładniejsza zewnętrznie, lepsza oksyda, do środka nie patrze bo i tak w większości moich replik wnętrze wylatuje całkowicie, E&L ma fajnieszy patent z komorą (dokręcana do GB) ale i tak najczęściej ląduje tam ProWin z tym samym patentem. ;)

Posted (edited)

Jak SCAR to tylko VFC!

LCT > E&L moim zdaniem, ładniejsza zewnętrznie, lepsza oksyda, do środka nie patrze bo i tak w większości moich replik wnętrze wylatuje całkowicie, E&L ma fajnieszy patent z komorą (dokręcana do GB) ale i tak najczęściej ląduje tam ProWin z tym samym patentem. :icon_wink:

Czy ja wiem, czy oksyda lepsza? Porównywałem LCT z Gen II i oba były na bardzo wysokim poziomie. Gen 1 ma trochę słabszą tę oksydę, i wtedy faktycznie ustępuje LCT. E&L ma przewagę w wytrzymałości zewnętrznej (np. suwadło, które w LCT jest zgrzewane z 3 elementów i ludzie je łamali). Za to jeśli chodzi o oznaczenia "producenta" i numer seryjny - LCT gniecie. Są świetne w porównaniu do dziwnego graweru na E&Lach.

Jestem fanem marki, mam kilka replik od E&L, ale kolejną będę szukał od LCT :icon_wink:

Edited by Hudy01
Posted (edited)

Oksyda w gen. II dalej jest kładziona na zimno i ma większe tendencje do zdzierania się, jest lepsza niż gen. I ale to dalej oksyda na zimno a suwadła w LCT za chiny ludowe nie mogłem połamać w mojej AK74NV, kwestia przypadku czy jakiejś wadliwej serii? LCT miałem, E&L dużo macałem i rozbierałem, palnych też miałem dużo w łapskach i strzelałem - z replik imo LCT wypada lepiej (mimo podobno palnych części E&L). Nie mówie, że E&L się nie umywa bo to genialne repliki i w zasadzie obie różnią się tylko kosmetyką (aczkolwiek ja zwracam dużą uwage na kosmetyke) - najzwyczajniej bardzien preferuje LCT. ;)

P.S. Swoją drogą jestem bardziej eMkowiczem aczkolwiek zenitowskie AK są przewspaniałe. :D Na dniach wyląduje u mnie AK104 LCT (choć zmiana maga powiduje transformacje 104 w 105 oraz 103 :x ) na stałe i zacznjemy zabawe. ;)

Edited by zielen
Posted

EA/KA przed G&P? Papierowe gearboksy King Arms'a, średnie zęby i słabe silniki przed bardzo dobrym szkieletem G&P, świetnym stockowym silnikiem, wzorową szczelnością i najładniejszej budzie? Tak samo przed samo G&G? Bardzo dobre zębatki, przyzwoite gumki HU i dobrą pół precką w stocku? Rozumiem, że inne, nie wiadomo za co ceniące się firmy to min. KWA? Najlepsza tuningowalna marka, z najmocniejszym seryjmym V2, über szczelnością i świetnymi stockowymi zębami TU? Przed tym wszystkim LCT, tak? Wyróżniające się jedynie stalowymi częściami (AK) i nienagannym spasowaniem, z zębatkamj na zasadzie są bo są, plasticzaną prowadnicą sprężyny i mega kiepską dyszą która na dzień dobry wylatuje? Miałem wszystkie repliki które wymieniłeś, łącznie ze starą serią KWA i powiem tyle - gadasz farmazony.

Wracając do tematu, w tej kasie eMki szukaj G&P, ASG lub KWA, AK tylko LCT.

Ale King Arms/EA ma działający bolt catch. A w G&P tego dekla nie idzie nawet zamknąć. :icon_lol:

W Kwa było coś niestandardowego (zdaje się, że komora i gumka HU) jak się komuś zepsuło to potem szukał po świecie nowej komory. Coś tam jeszcze kiedyś na forum czytałem, że komuś upper poleciał?

W G&P usunęli już problem z osią środkowej zębatki, czy dalej ludziom pada w stocku?

Poza tym, mało która z powyższych relpik zdaje egzamin w temacie: dostępność, cena.

No i w kategorii "na lata", taki AK od LCT czy E&L sprawdzi się wyśmienicie. Emki nie specjalnie lubią wypadki, niezależnie czy są od G&P, KWA i innych, nie wiem za co ceniących się producentów.

Jak pisałem LCT > EA > E&L itd. to teraz piszę bierz Pan LCT, może i dysza jest przewiewna, ale nie na tyle, żeby to gorzej strzelało od G36JG, a i podejrzewam, że i nie jedną stockową topową emkę weźmie w przedbiegach. Poza tym w Nowym Sączu goście nie tylko z JG biegają, pochodź popytaj co i jak, pooglądaj.

Posted

Co mi po bolt catchu? Blokująca się blaszka? Można do każdego M4 wsadzić system Lonexa i bŕdzie BC. G&P dawno nie ma problemu z ośkami a okna nie można zamknąć bo jest to przeniesienie wymiarów z realnej AR15 - zatrzask jest większy i wchodzi w wycięcie w suwadle, ot taki element realizmu. G&P ma sto razy ładniejsze zewnętrzne elementy i tysiąc razy mocniejsze niż KA. KWA ma dwudzielną komore i niestandardową dysze, to prawda ale dalej jest to NAJSZCZELNIEJSZA replika dostępna na rynku, tuning to kilka zł na sprężyne. Nie wiem jakim trzeba być artystą żeby zepsuç komore czy dysze. :x Ja mam "na lata" M4, przerobiłem ich mase i nigdy nic nie pękło a specjalnie nie oszczędzam replik. Dostępność? G&P i KWA na asgshopie, G&G na GF. Cenią się producenci za jakość wykonania. Kartonowe zębatki w LCT, wietrząca się dysza i losowość w E&L. Miałem LCT i byłem mega zadowolony a i tak wszystko wyleciało ze środka. Nie rozumiem hejtu na AR'ki i ich producentów. Gimnowojownicy którzy są bardziej ruscy od ruskich. Śmieszne to. Oba systemy mają zalety i wady, powie to każdy kto miał do czynienia z palnymi odpowiednikami więcej niż widział w kolejnej szklanej pułapce czy battlefieldzie szesnaście. Podobnie jest z replikami.