Oksi Posted August 7, 2016 Report Posted August 7, 2016 Witam, Mam (wydaje mi się) bardzo nietypowy problem. Mianowicie mam dwie repliki MP5 z normalnymi kablami i T-connectorem oraz M4 z kablami niskooporowymi, mosfetem (PicoSSR) i również T-connectorem. Ponadto mam dwie batki - jedna stockowa NiMh 8,4V z T-connectorem oraz LiPo 7,4V również z T-connectorem. Oba wymienione z Tamiyi. Opis problemu: NiMh i LiPo w MP5 działają bez zarzutu. W M4 prawidłowo działa NiMh, a przy LiPo nie ma absolutnie żadnej reakcji (jakbym naciskał spust bez baterii). Ktoś ma jakikolwiek pomysł, co może być nie halo z tym LiPolkiem? W M4 przyjaciela (kable niskooporowe, NanoSSR, T-connect) również bez reakcji. On ma natomiast dwa takie same akumulatory LiPo jak ja i one u niego i u mnie działają bez zarzutu... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Quote
sensu Posted August 8, 2016 Report Posted August 8, 2016 Cześć. Masz miernik, żeby sprawdzić napięcie w liPo ? Miałem podobny problem. Napięcie prawidłowe, ładowarka bez problemu ładuje i rozładowuje a jak naciskałem spust to napięcie spadało do zera. Wydawało się, że batka do wywalenie ale po sprawdzeniu okazało się, że wewnętrzne połączenie ogniw było uszkodzone. Podlutowałem styki i batka jak nówka. Quote
Oksi Posted August 8, 2016 Author Report Posted August 8, 2016 Co masz na myśli, pisząc "podlutowałem styki"? W sensie, że rozciąłeś "koszulkę" i polutowałeś ogniwa? Quote
sensu Posted August 8, 2016 Report Posted August 8, 2016 Tak. Tylko najpierw sprawdzałem miernikiem. Zaryzykowałem, bo batka i tak byłaby do wyrzucenia. Quote
Oksi Posted August 8, 2016 Author Report Posted August 8, 2016 No w porządku, rozumiem. Dzięki za pomoc :) Quote
Recommended Posts