Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Posiadam od wczoraj G36C JG jest używane. Dostałem do niej pakiet NiMh 9,6v 1100mAh i na nim strzelałem. Wystrzelałem kilkanaście kulek poczym nie mogę oddać ani jednego więcej strzału, silnik szarpie ale replika nie strzela.

Posted

Wyprowadź z JST + i - i na partyzanta podłącz do repliki (tylko nie popiernicz polaryzacji bo będzie crash-test w GB). Jestem niemal pewien że to wina baterii. Pewnie nimh leżał pusty i w końcu się rozformował. Teraz się ładuje ale jego pojemność jest daleka od podanej. A zakup nowego lipo i tak Cię czeka - ta którą masz ma dobre napięcie ale pojemność zdecydowanie zbyt niską. Poszukaj tematu na forum o akumulatorach LiPo i poczytaj nieco.

Posted

Poprzedni właściciel strzelał na lipo 11,1v. NiMh jest do wywalenia więc go przeładuję do mw. 10-11v i sprawdzę czy wtedy strzeli jak nie oddaje Mendiemu na serwis. Jak strzeli zamawiam nową batkę.

Posted (edited)

Uwaga panowie mam rozwiązanie.

Należało wyjąć GB, następnie zdjąć silnik po czym zwolnić antyreceiwer. Replika strzela jak należy.

Temat uważam za zamknięty.

Edited by Wiosło
Posted

Dzięki za poprawienie, tak wiem o zagrożeniach wynikających z spuszczania tłoka w ten sposób z filmu na którym widziałem to rozwiązanie. Jest to sposób całkowicie ostateczny ale obecnie czekam na lepszą batkę.