Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Zakupiłem moją pierwszą replikę (jak w temacie) i zastanawiam się nad zakupieniem pasa nośnego i jego poprawnym montażem. Mam jednak z tym kłopot, bo uchwyt do pasa nośnego jest tylko na kolbie. Co prawda na samym końcu szyny są otwory, które mogą sugerować zaczep:

https://postimg.org/image/kduhylzm9/

Mam obawy co do ew. przyczepiania pasa w tym miejscu - to nie jest stal i raczej nie wytrzyma.

Nie znalazłem info w sieci, więc proszę o sugestie co do wyboru pasa (jeden, dwa punkty) i sposobu montażu. Początkowo, mocno się skłaniałem co do zakupu klasycznego pasa do AKMS.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Adapter zawieszenia na ris i 2 pkt . Chyba że twój budżet jest ograniczony do 3 paczek fajek, wtedy jakieś zawieszenie 1pkt z pierwszego lepszego chińskiego dyskontu. Przy chinskich jednopunktach poddaje się raczej karabinczyk z gównolitu, a nie mocowanie w replice.

Posted

Adapter zawieszenia na ris i 2 pkt . Chyba że twój budżet jest ograniczony do 3 paczek fajek, wtedy jakieś zawieszenie 1pkt z pierwszego lepszego chińskiego dyskontu. Przy chinskich jednopunktach poddaje się raczej karabinczyk z gównolitu, a nie mocowanie w replice.

Temat ogarnięty, dzięki. Kupiłem uchwyt skośny jak ten: https://www.militarialodz.pl/pl/p/Uchwyt-do-mocowania-pasa-nosnego-na-szyne-RIS-BFT/4451 - nie jest to stal, pewnie stop ZnAl. Założyłem pas dwupunkt z demobilu i nie wygląda aby miał się ten zaczep urwać. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.