Jonek1234 Posted July 15, 2016 Report Posted July 15, 2016 Witam Od pewnego czasu męczy mnie ta ciekawostka. Mianowicie posiadam M4 wraz z atrapą rury gazowej wykonanej z ZnAl.Jest ona połączona z muszką i zabezpieczona klinami. Dowiedziałem się że ta atrapa rury gazowej poprawia stabilność przodu repliki jak i samych risów w małym stopniu(lub dużym;są rózne opinie na ten temat) a także zapobiega samoczynnemu odkręcaniu się Oringa,więc np:jeśli zamontuję sobię kolimator(wiem mogę go zamontować na zwyżce) to muszka jest zbędnym elementem i chciałbym się jej pozbyć. Czy będzie to dobry pomysł? Miał ktoś podobne rozkminy?? Jak narazie mam tylko jedno rozwiązanie czyli przyciąć o połowę muszkę kątówką :P Quote
Miszczo Posted July 15, 2016 Report Posted July 15, 2016 Zamiast muszki daj blok gazowy i po problemie. Quote
EndeBeats Posted July 15, 2016 Report Posted July 15, 2016 Zamiast muszki daj blok gazowy i po problemie. +1 Przykład 1 i przykład 2. Quote
Nath Posted July 16, 2016 Report Posted July 16, 2016 Rurke gazowa zawsze warto miec, to o nia zapiera sie sruba w ris i poprawia stabilnosc. Wsadz atrape bloku gazowego i po problemie. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote
Emcet Posted July 16, 2016 Report Posted July 16, 2016 Panie, kup Pan free floata, będziesz Pan zadowolony :) Quote
Recommended Posts