adrian_oles_1 Posted July 11, 2016 Report Posted July 11, 2016 Cześć chciałbym się dowiedzieć czy mogę powierzyć ochronę oczu goglom Smith Optics Elite nie wiem czy jest to dobra firma i czy te gogle spasują do hełmu typu fast.Niżej daje link do gogli o które mi chodzi http://www.evike.com/products/54759/ Z góry dzięki za pomoc :icon_razz2: Quote
_Czarny_ Posted July 13, 2016 Report Posted July 13, 2016 (edited) Masz tu filmik o innych goglach tej firmy z wersją z wentylkiem, sądzę że to tylko rozwinięcie modelu bo wyglądają praktycznie tak samo :icon_wink: Spełnia normy balistyczne US więc powinno spokojnie się nadać do ASG, z jedną małą uwagą, mocowania taśm mają do dupy, na filmiku ludzie wspominali że im się "wykleiło" i gogle spadły z twarzy co w naszym sporcie uznaję za wadę krytyczną. Sposób na to jest w zasadzie banalny, przeszyć nicią poliestrową do szycia skóry przez szpary w mocowaniu paska i będzie git, tylko że to tanie gogle nie są. EDYTA: Zapomniałbym, w Polsce chyba nie da się kupić w ogóle gogli balistycznych SO, nawet ich oficjalne przedstawicielstwo tej serii niema, musiałbyś spytać się ich bezpośrednio. Edited July 13, 2016 by _Czarny_ Quote
adrian_oles_1 Posted July 13, 2016 Author Report Posted July 13, 2016 Masz tu filmik o innych goglach tej firmy z wersją z wentylkiem, sądzę że to tylko rozwinięcie modelu bo wyglądają praktycznie tak samo :icon_wink: Spełnia normy balistyczne US więc powinno spokojnie się nadać do ASG, z jedną małą uwagą, mocowania taśm mają do dupy, na filmiku ludzie wspominali że im się "wykleiło" i gogle spadły z twarzy co w naszym sporcie uznaję za wadę krytyczną. Sposób na to jest w zasadzie banalny, przeszyć nicią poliestrową do szycia skóry przez szpary w mocowaniu paska i będzie git, tylko że to tanie gogle nie są. EDYTA: Zapomniałbym, w Polsce chyba nie da się kupić w ogóle gogli balistycznych SO, nawet ich oficjalne przedstawicielstwo tej serii niema, musiałbyś spytać się ich bezpośrednio. Fajne ale potrzebuje gogle w multicamie Quote
_Czarny_ Posted July 25, 2016 Report Posted July 25, 2016 Fajne ale potrzebuje gogle w multicamie Bardziej mi chodziło o jakoś produktu, a nie o promowanie tych z wentylem ;) Sądzę e jakościowo pomiędzy OTW a OTW Turbo Fan poza wentylkiem niema żadnej różnicy i możesz brać śmiało, wentyle jak trzeba se sam wmontujesz :) Quote
Recommended Posts