Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam pytanie odnośnie tych gogli. Ktoś miał z nimi styczność? Nie wiem czy nadają się do asg ale wyglądają ciekawie. Oto link http://safety.univet.it/en/products/6x3/ Po przeliczeniu prędkości ze strony wychodzi 393fps z tym że nie podano masy ani materiału lecącego przedmiotu. Jest jakiś certyfikat CE kat III ale doszukałem się tylko, że : "używane w sytuacjach wysokiego ryzyka wystąpienia poważnego lub trwałego uszkodzenia (np. przy pracach z bardzo agresywnymi substancjami chemicznymi, wysokimi temperaturami, itp.). Wymagana jest certyfikacja" Można je kupić za ok 80-100zł z maską.

Posted

Maskę odpuść bo jest przezroczysta, zabudowana i sztywna a w konsekwencji:

- będziesz błyszczeć - refleksy świetlne,

- będziesz się mocno pocić, bo jest ograniczone parowanie,

- składanie się do repliki będzie ciężkie, bo maska jest sztywna.

Maska jest stworzona do innego rodzaju zajęć niż asg. O goglach się nie wypowiadam.

Posted

Maskę odpuść bo jest przezroczysta, zabudowana i sztywna a w konsekwencji:

- będziesz błyszczeć - refleksy świetlne,

- będziesz się mocno pocić, bo jest ograniczone parowanie,

- składanie się do repliki będzie ciężkie, bo maska jest sztywna.

Maska jest stworzona do innego rodzaju zajęć niż asg. O goglach się nie wypowiadam.

dziękuje za spostrzeżenia, maskę można pomalować ale masz rację. pozdrawiam

Posted

Bierz siatkowego stalkera. Jest z drutu, w kolorze jaki chcesz, przepuszcza powietrze, łatwo się formuje, maskuje twarz (np zielony w lesie).

Do wyginania maski używaj kombinerek. Krawędzie maski dognij równolegle do powierzchni twarzy, krawędzie pod okularami odginaj na zewnątrz, jeżeli maska będzie o nie haczyć.