Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

W prostej replice bez mosfeta, można ładować przez złącze balansera. Ale ładuje się wolno, bardzo wolno... Z mosfetem też można ale nie każdym i raczej nie polecam.

Posted (edited)

Dzięki. Zmieniam aku stockowy na LiPo, chciałem się pozbyć mini tamiya i podłączyć to na stałe bez wypinania, ale w takim razie ten pomysł odpada.

Czy jest jakiś inny zestaw dobrych konektorów, który byłby łatwiejszy do zamocowania od Deans (T)?

Edited by _komanch_
Posted

Po co tak kombinować ? Wyobraź sobie, że jesteś w połowie dłuższej strzelanki i rozładuje Ci sie batka. Co wtedy ? Nie będziesz miał możliwości jej zmiany.

Deansy są bardzo dobre, chociaż sam we wszystkich replikach mam tamyie i nie narzekam

Posted

Nigdy źródło zasilania nie powinno być na stałe podpięte do jakiegokolwiek urządzenia.

Od razu przypomina mi się historia z silnikiem autobusowym, który nie chciał zejść z wysokich obrotów i zbliżał się do samozapłonu, gdzie jedynym wyjściem było odcięcie przewodów paliwowych siekierą. :D

Posted

Deansy są bardzo dobre, chociaż sam we wszystkich replikach mam tamyie i nie narzekam

Replika to CM.028, fabrycznie jest tam mini tamiya, nie wiem czy ją zostawić?

jaką max LiPo tam wsadzić żeby nie przedobrzyć?