Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć,

przyszła pora na delikatny tuning karabinka srt-11.

Przede wszystkim chodzi mi o poprawę celności (skupienia) oraz zasięgu.

Chciałbym wymienić lufę na precyzyjną od Tornado (dobry stosunek jakość/cena) + gumka hop-up, ewentualnie komora + gumka.

Seryjna lufa ma długość 250mm, pytanie czy warto wstawiać preckę o długości 300mm czy nawet 363mm?

Jak myślicie?

Czy ktoś z forumowiczów miał okazję tuningować tę maszynę? Jeżeli tak to proszę o opisanie co wymieniono i z jakim efektem.

Pozdrawiam,

Michał

Posted

Moim zdaniem lepiej Ci będzie wymienić replikę na jakieś rk od boya niż ładować kasę w to.

Dzięki, ale ja nie chcę zmieniać repliki tylko chcę ją ztuningować. Z tego co liczyłem to w 150-200 zeta można spokojnie zmieścić się z wymianą lufy i gumki z robotą, a liczę na znaczną poprawę chociażby tego skupienia.

Posted

Jak tam wolisz. Ja bym polecił lufę guardera/sysemy i do tego gumka zielona g&g albo czarna systema.

Do tych gumek co polecasz musiałbym też wymienić komorę hop-up? Czy da radę taką gumkę złożyć ze stockową komorą?

Posted

Z tego co widziałem na zdjęciach to jest standardowa jak w ak. Więc nie ma problemu.

Ale jak Ci pisałem. Moim zdaniem są to pieniądze wyrzucone w błoto i lepiej dozbierać trochę i kupić rk.

Posted

Ta... Spartacz z pseudo precką za pare złotych, to poroniony pomysł. Kasa w błoto, zero efektów. Można co najwyżej pomyśleć o gumce.

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa