Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Wczoraj przyszedł do mnie Raptor od WE, coś typu m4.

Wszystko działa - strzelanie super i wszystko git itd, lecz jest problem, którego nie mam zamiaru uniknąć.

Chodzi mianowicie o to, że po wystrzeleniu ostatniej kulki, albo podczas strzelanie z pustego magazynku zamek nie pozostaje w tylnym położeniu, czyli nie działa wogóle bolt catch. Od razu mówię, że w magazynku mam przełączane, żeby nie można było strzelać na sucho, czyli ten jakby ząbek wystaje z magazynka.

Bardzo proszę o pomoc z Waszej strony, jak by co to mogę wysłać parę zdjęć jak ktoś chce.

Pozdro wszystkim

Posted

Tylko ten co z karabinem przyszedł, ale patrzyłem na pomysły i podobno jak zamówie TSC Bolt Catch Plates i zamienie z oryginalnymi w magu to może pomóc, jak myślicie? Czy to na 100% pomoże?

Posted

Nie będę go oddawał sam sobie poradze, poza tym obejrzałem filmik i są 2 opcje.

1. Dać 1 podkładke 0.1mm po 2 stronach bolt catcha albo i 1 zależy.

2. Wymienić bolt catch plates z oryginalnych na TSC, które są o 1.5mm wyższe i lepiej podszlifowane.

Posted

Ja miałem podobny problem w scarze - strzel przytrzymując dolną część bolt catcha - jeżeli zamek się zatrzyma to ten ząbek od maga wystaje za mało dla niego :) Ja generalnie zwinąłem trochę izolki i przykleiłem potem to oraz z dwa czy trzy trzy kółka wokół tego kątownika co jest podważany przez ten ząbek w bolt catchu. Patent działa, nie wiem jak z wytrzymałością, zawsze można dokleić trochę poxipolu lub czegoś mocniejszego dać od dołu, by pogrubić ten "kątownik".

Posted

Ja miałem podobny problem w scarze - strzel przytrzymując dolną część bolt catcha - jeżeli zamek się zatrzyma to ten ząbek od maga wystaje za mało dla niego :icon_smile:

A czy nie miałeś na myśli aby strzelając dociskał magazynek ? ;)

Posted

Dobra sam się pomęczyłem i zobaczyłem, że w magazynku jest za małe 'parcie' dla bolt catcha, w którym są 2 sprężynki, które wyglądają jak jedna. Wyjąłem jedną, złożyłem karabin z powrotem i powiem Wam - działa w 100%!!!

Zrobiłem test - 100 razy naciągnąłem zamek i patrzyłem czy gdzieś sie nie zablokuje, lecz wszędzie się zablokował!!!

POLECAM TEN SPOSÓB - działa w 100%!!!

//Do zamknięcia