Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie, która replika będzie lepsza pod względem wykonania jak i użytkowania?

O EA czytałem same dobre opinie. Nowe giety Aresa podobno nie są już tak dobre jak wcześniej (wykonanie i spasowanie). O e&l niewiele wiem. Szukam repliki do lasu. W miarę poręcznej i dobrej na szpice.

Posted (edited)

Miałem giete, strasznie miękka zewnętrznie, wszystko "pracuje".

ak od EL mnie nie zachwycił- kolba ramowa ma luz i jest strasznie lekka w porównaniu do innych chińczyków. Wszystkie sprężyny( zwalniacz kolby, zatrzask kolby, zatrzask magazynka) są zabawkowe i mają znikomy opór.

FC jak dorwiesz za ~650 to możesz brać ale pełnoprawny EL za cenę 1300-1400zł to żart.

Co do emek EA to king arms więc jest dobrze wykonany zewnętrznie. Miałem emkę king armsa i zewnętrznie nie miałem jej nic do zarzucenia.

Najbardziej uniwersalnym wyborem z tej trójki jest M4(możliwość modyfikacji, zmiany długości luf itp).

Edited by 0wn
Posted

Też mam King Armsa (M16A3), chciałem sprzedać, ale mi się za bardzo podobał i został. Z racji, że GF zaniemógł ze sprowadzeniem AK-74M E&L, to skorzystałem z promocji i rabatu i kupiłem AKS-74N LCT. Ma oczywiście kilka kosmetycznych mankamentów zewnętrznych (oznaczenia itd.), ale mimo to jedną, zasadniczą przewagę nad innymi replikami - jest ze stali. E&L też jest ze stali, jak chcesz mieć coś pewnego i mocnego, to nie masz co się zastanawiać.

Aczkolwiek trzeba pamiętać, że istnieje ryzyko, że E&L po wyjęciu z pudła będzie kiepsko strzelał i, że padną mu szybko wnętrzności. Ale moim zdaniem przy obecnych cenach części wew. dysponując kwotą pow. 1200zł, powinno się patrzeć niemal tylko i wyłącznie na zewnętrzne cechy repliki.

Posted

Oba moje E&Le nie mają żadnych "zabawkowych sprężyn ze znikomym oporem". I suwadła, i zatrzaski magazynka działają dobrze i są o wiele twardsze niż w chinolach. Ramowa kolba nie ma w ogóle luzu - można nią rowy kopać...

Posted

U mnie w Elelu zero luzów. Kolba tez ramowa.wszystko chodzi perfekcyjnie...

Do tego stopnia ze jutro odbieram paczkę z nestepnym lelelem od FC.

Jak odbierzesz to może zrobisz małe porównanie pod względem spasowania jak i kultury pracy w stosunku do e&l z krwi i kości?

Będę wdzięczny :)

Posted

Oba moje E&Le nie mają żadnych "zabawkowych sprężyn ze znikomym oporem". I suwadła, i zatrzaski magazynka działają dobrze i są o wiele twardsze niż w chinolach. Ramowa kolba nie ma w ogóle luzu - można nią rowy kopać...

"niż w chinolach" chyba raczej "niż w innych chinolach" ;)

Ci nie zmienia faktu, że sprężyny w moim bojcu, stockowe, są niebo twardsze zarówno od sprężyn w ELu jak i FC.