Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam pewien problem. Jest kilka rodzajów bluz i spodni bdu? Chodzi mi o różnice w plamach woodlandu i kroju bluzy. To znaczy mówie woodlandzie 81. Mam dwa oryginały. Jeden z 93 i drugi z 2000 i jest spora różnica w plamach woodlnadu. Dodam że obydwa to ripstopy. Rozmawiałem też jednym gosciem i on coś wspomniał także o różnicy w kroju. Jak by ktoś mógł to niech się tym ze mną podzieli :twisted:. To samo zauważyłem na molle-u(nie moim, kontrakt 97) i lbv-ce ( kontrakt 93), kolor khaki różni się dość mocno. Jest to poprostu różnica przy farbowaniu, zmianie technologii, czy celowo zmieniony odcień o odrębnym oznaczeniu. Za wszystkie odpowiedzi dziękuje. :D

pozdrawiam

Posted

Krój w BDU od zawsze był ten sam. Jedynie bluzy różniły się obecnością pasków regulujących szerokosć na wysokosci pasa. Opisz dokładniej czym te dwa komplety się różnią, bo możłiwe, że jeden z nich miał na przykład przeszywane kieszenie na ramiona (ala RAID) lub inne tego typu. Co do kamuflażu, to jedyna różnica może wynikać ze stopnia zużycia, czyli np. jeden z kompletów wyblakł bardziej. Z tego samego może wynikać różnica w kolorach MOLLE i LBV. I to nie kolor khaki tylko Olive (prawdopodobnie Drab).

Procent

Posted

Procent... ekhmmmm :)

BDU różnych producentów, różnią się wzorem i kolorami(najdlużej zachowują kolor produkty Wranglera :)).Ściągacze "brzuchowe" w bluzie i zakładka przeciwinsektowa w spodniach i wzmocnienie na tyłku są stosowane tyklo w RIP-STOPie.

reszty róznic nie chce mi sie pisać... mam lenia, wypiłem pare piw i jeśli chcesz wiedzieć więcej, to zadzwoń(wole powiedzieć, niż mozolnie klepać w te głupie klawisze :) )

tel na prv :)

Posted

są różnice w kroju. ale to było po 91szym.

jeśli chodzi o BDU i DCU też są.

a wranger jest penisowy. kupiłem sobie jeansy i kilka szwów pusciło w kroku.

molle nie było w 97mym roku.

w ogóle po penis, szmatka to szmatka, i tak się ją ubrudzi.

Posted
wzmocnienie na tyłku są stosowane tyklo w RIP-STOPie.  

Ja mam 50/50 NYCO(nie ripstop) i tez maja wzmocnienie na tylku. O ile przez wzmocnienie rozumiemy "latke" w ksztalcie "jajka" ;). Pozatym to BDU co mam rozni sie jeszcze od ripstopu ze w dolnych kieszeniach bluzy jest jedna "wypustka" a nie "trzy"(mam nadzieje ze rozumiecie ;) ).

Posted

tak tak najbliższa prawdy to chyba jest odpowiedź iziego

chociaż mu się nie chce rozpisywać :)

Różnice w kolorze wynikają głównie z tego że

mundury są robione przez różnych producentów / fabryki itp

Jeśli chodzi o inne rzeczy

to mundury bdu czy dcu a zwłaszcza ich bluzy

róznią się od siebie krojami i drobiazgami wykończenia

takimi jak np. te regulatory czy kieszenie

w zależności od producentów i lat w których były robione

Poza tym jak to juz było powiedziane nie są to zbyt wielkie różnice

i wszystkie te mundury działaja bardzo podobnie :)

Poza tym cześć wszystkim bo się w końcu zarejestrowałem :)