Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam serdeczni,

Z góry przepraszam za tak banalne pytanie ale mimo przeczytania wszystkich możliwych wątków dalej nie wiem co wybrać. Otóż chce zakupić akumulator lipo do tytułowej repliki. Oczywiście do akumulatora odpowiednią ładowarkę.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Posted

Dla stockowego karabinku można orientacyjnie przyjąć ~1mAh/strzał. Sam odpowiedz sobie na pytanie ile Ci potrzeba. Napięcie 7,4, do 11,1 proponuję mosfet, bo styki szybko lecą (zwłaszcza przy ideologii semi only)

Posted

Prawde mówiąc mi w SA 7.4 dosyć slabo ciągnęło sp130, mozliwe ze to wina bezpiecznika. Co do pojemności, weź sobie trochę większą, kilka zł więcej Cie nie zbawi, a zapas zawsze się przydaje :) Pamiętaj też zeby pomierzyc sobie wszystko dokładnie, co by weszła do kolby.

Posted

Jeśli z biegiem czasu się nic nie zmieniło, to w Specnach nadal są zwykłe silniczki ferrytowe, dla których SP130 to już granica możliwości. U mnie tylko po wymianie na Tornado F1 rof skoczył do 25k/s :v

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa

Posted

Masz zapewne rację, nie mam tego jak zmierzyć. Powiem tak, stockowa specna + sp130 + lipo 11 to dobra konfiguracja żeby jej nie zarżnąć (o ile nie jest jakas wadliwa) - fpsy i rof jak najbardziej przyzwoite.

Posted

Jeśli z biegiem czasu się nic nie zmieniło, to w Specnach nadal są zwykłe silniczki ferrytowe, dla których SP130 to już granica możliwości.

Ten gównosilniczek na 7,4 naciągnął mi M150 Tornado, a na 11,1 ichnie M170 :teethh:

W życiu bym nikomu nie uwierzył, ale widziałem na własne oczy :icon_mrgreen:

Posted (edited)

Ten gównosilniczek na 7,4 naciągnął mi M150 Tornado, a na 11,1 ichnie M170 :teethh:

W życiu bym nikomu nie uwierzył, ale widziałem na własne oczy :icon_mrgreen:

U mnie też przez chwilę miał szansę zabawić na SP150. Spocił się jak dzika świnia, a reakcja na spust była gorsza niż w tanim chińczyku na zdychającym NiMhu.

No ale faktycznie, sprężynę napinał:achievement-unlocked-template.jpg

Tylko robił to tak beznadziejnie, że w życiu nie zdecydowałbym się z tym pójść na strzelanie :icon_smile:

Edit, ale "normalnych" springach nie ma co narzekać na wydajność, zapewnia całkiem przyjemny rof.

Edited by Emcet
Posted

czekaj czekaj wiciok, ale chyba nie wsadziles tego springa do specny? :V

Przecież właśnie o tym piszę :teeth:

U mnie też przez chwilę miał szansę zabawić na SP150. Spocił się jak dzika świnia, a reakcja na spust była gorsza niż w tanim chińczyku na zdychającym NiMhu. No ale faktycznie, sprężynę napinał - achievement unlocked - tylko robił to tak beznadziejnie, że w życiu nie zdecydowałbym się z tym pójść na strzelanie :icon_smile:

Edit, ale "normalnych" springach nie ma co narzekać na wydajność, zapewnia całkiem przyjemny rof.

Nie no, wiadomo XD Do normalnego strzelania to się nijak nie nadaje :teeth: