Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Pacjent: Well G96

Tak, wiem, snajperka na GG to niemal beznadziejny przypadek ale kupiłem ją sobie z kaprysu. Mam inny porządny sprzęt do używania. Po prostu chcę sprawdzić co da się z niej wycisnąć.

Generalnie problem wygląda następująco: Założyłem niebieskiego MadBulla. Jak już się uda ustawić ładny tor kulek to co druga spada znacznie szybciej. Minimalnie mniej hopka i wszystkie spadają szybciej. Minimalnie więcej i wszystkie lecą w kosmos. Regulacja jest przez docisk śrubką imbusową (jak w SWD) a słowo minimalnie oznacza poniżej 1/16 obrotu.

Nie będzie to kwestia wychłodzenia gumki, bo testy robiłem dosłownie z zegarkiem w ręce i strzały były co 15s. Testy były na gazie Abbey Brut Sniper i on faktycznie nie syfi olejkiem. FPS-y jak na taką konstrukcję na prawdę stabilne. Nie liczę pierwszych 2-3 strzałów, bo są mocniejsze ale potem na kulkach 0,43 mam 430+-5 fps.

Zastanawiam się jaką inną gumkę potestować: miększą czy twardszą? Jakość kołnierza jest drugorzędna, bo dysza uszczelnia się na oringu w komorze.