Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Może wymiana zębatek miała na to wpływ. skoro na poprzednich chodziło, a na nowych nie. Być może ani stary przerywacz ani nowy od SHS nie dogaduje się z zębatką tłokową. No chyba, że ustawiłeś ją tak wysoko, że go nie łapie :D w co wątpię.

• 4 weeks later...
Posted

Może wymiana zębatek miała na to wpływ. skoro na poprzednich chodziło, a na nowych nie. Być może ani stary przerywacz ani nowy od SHS nie dogaduje się z zębatką tłokową. No chyba, że ustawiłeś ją tak wysoko, że go nie łapie :icon_biggrin: w co wątpię.

Tego to już nie łapię(chyba skleroza),co znaczy "ustawiłeś ją tak wysoko",przeca podkładki to lewa-prawa a nie góra--dół. :zastanawia:
Posted

Tego to już nie łapię(chyba skleroza),co znaczy "ustawiłeś ją tak wysoko",przeca podkładki to lewa-prawa a nie góra--dół. :zastanawia:

Dokładnie tak, jak powiedział Wiciok. :)

Jeśli o stalowy przerywacz od SHS chodzi, pozostaje mi się tylko zgodzić. Nie chciał pracować ani w JG, ani w gearboksie cymy z zębami SHS (co już mnie zdziwiło).

Posted

Teraz to już nie problem.LEPSZE JEST WROGIEM DOBREGO! Pierw wsadziłem do tłoka łożysko----poszła tłokowa.Wymieniłem zębatki na JG/GE(PANCERNE JAKIEŚ).Ale szkód było zbyt mało więc zostawiłem łożysko w tłoku.Po 100 kulkach pękł cylinder no i na razie koniec z kataną :sciana: Wniosek---czerwony cylinder nie toleruje łożyska w tłoku.