Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Mam replikę MP5 JG069 i chciałem zacząć ją tuningować. Znajomy mi powiedział, że tuning zacząć od dobre kulki/bateria/gumka/komora hop up/lufa precyzyjna. Wszystko sobie już ogarnąłem tylko mam problem z komorą hop-up, mianowicie na żadnym sklepie nie ma komór do MP5 więc mam pytanie.

Z jakimi komorami MP5 jest kompatybilne (wiecie o co chodzi czy z np. AK czy M4 itd.).

Z góry dzięki :icon_smile:

ps. Wiem że to nie tu ale jak komuś się chce to chciałbym się zapytać jaka lufa do takiej mp5-tki byłaby najlepsza (chodzi o długość i kaliber no i jakość)

Edited by hajgerable
Posted

W MP5 nie ma co zmieniać komór bo nie ma żadnych tuningowych wersji. Nikt się jeszcze nie za ich produkowanie nie wziął. Szkoda, nawet Pe dziweięćdziesiąt ma już swoją wersję Prowina, a wydawałoby się najpopularniejsze repliki zaraz po AK i ARach, nie :teeth:

Posted

Po co?

Po co zmieniać komorę HU? Rozumiem, jeśli na starej są jakieś poważne problemy, ale zmieniać komorę bo tuning... W dużej części przypadków kończy się to problemami, bo nagle trzeba wymieniać od nowa wszystko (guma, dysza) a na końcu i tak są problemy np. z podawaniem.

A jak czytam cudowne opowieści, że ktoś włożył sobie do repliki jakaś magiczną komorę i nagle ma + naście metrów zasięgu... to się tak fajnie uśmiecham.

Posted

Komory MP5 nie ma praktycznie żadnej uszczelnionej bo nie potrzeba. Jeżeli masz zdolności manualne to zrób taki MOCNY teflon fix i wciskaj to z olejkiem do komory (nie pobrudź gumki od środka) jeżeli nie to oddaj do serwisu i poproś o podwójne uszczelnienie czy whatever. Lufy Prometheus, EDGI bo PDI to moim zdaniem overkill do szturmówki/cqb. Zastanów się nad widebore od promyka, jest tańszy i przy niskim fps daje dobre efekty. Ja jestem w trakcie wymiany zwykłego promyka na widebore :)