Z@cny Posted April 9, 2016 Report Posted April 9, 2016 Witam. Dziś jak wystrzeliłem kilka kulek w cm 031 to najpierw spust się zaciął i teraz selektor nie działa tak jak powinien. Chodzi o to, że jak ustawiam na auto to jest semi i na odwrót. Jak dokręciłem śrubkę to teraz albo jest auto albo semi. Co może być problemem ? Quote
hardec Posted April 11, 2016 Report Posted April 11, 2016 Sprawdź czy wszystkie zębatki z selektora są całe, u mnie się pokruszyły z upływu czasu :P Quote
mowe22 Posted April 29, 2016 Report Posted April 29, 2016 Jeśli problem wystąpił po zacięciu się spustu, przewiduję ze "odcięcie" nastąpiło po wciskaniu spustu na siłę :D Bardzo możliwe że to zacięcie było wynikiem złego ustawienia się przerywacza, który zablokował "wózek" w kostce stykowej W momencie kiedy nacisnąłeś na siłę spust coś w środku przeskoczyło albo się urwało. Mogło też dojść do uszkodzenia płytki selektora. Wyjmij GB i zobacz. Jeśli zębatki selektora są całe to na 90% to to co napisałem powyżej. Quote
Recommended Posts