Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Kupiłem ostatnio 4 Midcapy PJ do sr25 lecz nie podają jak powinny. Jeżeli naładuje je ok. 40 kulkami to replika strzela poprawnie, jednakże gdy kulek jest w magazynku więcej to drastycznie spada zasięg do kilku metrów, zdarza się nawet, że kulki wytaczają się tylko z lufy.Sprawdziłem magazynki na różnych kulkach lecz to nic nie zmieniło. Miał ktoś podobny problem?

PS: Magazynki mam docięte do SCARa H boya, na początku myślałem że to problem z hopup-em, rozłożyłem i złożyłem go poprawnie i nadal problem występuje. Nie ma tego problemu na Hicap-ach.

Pozdrawiam

Posted

A na innych magazynkach midach działa poprawnie?

Opisywany problem to zazwyczaj kwestia dopasowania hopka, dyszy i głowicy cylindra.

Mocno napięte kulki naruszają osiowość dyszy.

Posted

Nigdy nie miałem V2 Long w rękach ale obiło mi się o uszy że tam jest niestandardowo długa dysza/głowica cylindra. Wymień dyszę na uszczelnioną. Siedzi trochę sztywniej. Powinno załatwić sprawę ale dla świętego spokoju poczekaj na opinię kogoś kto ma lub serwisował tą replikę.

Posted

W SCAR-H jest zwykły GBv2 jednakże co prawda dysza ma aż 38,5mm. Dokopałem się tego wątku:

http://forum.wmasg.pl/topic/158133-problemy-z-oddawaniem-strzalu-na-magazynkach-typu-mid-cap/

także domyślam się że problem tkwi właśnie w unoszącej się do góry dyszy. Mam zamiar wymienić dyszę i prawdopodobnie popychacz. Nie mogę znaleźć tylko pasującej dyszy do SCARa, jest tylko ta dysza bore-up

http://gunfire.pl/product-pol-1152204192-Dysza-Bore-Up-do-replik-typu-SCAR.html

Nie wiem czy będzie pasować z stockową głowicą cylindra, napisałem do GF o tym zobaczę co odpowiedzą.

Posted

Na prawidłową odpowiedź od GF nie licz, bo Ci odpiszą, że "powinna pasować". Tak samo miałem z baterią, o którą pytałem, to tu mi chłopaki powiedzieli, że nie będzie pasować. Poczekaj aż ktoś Ci tu doradzi. ;)