Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem co wybrać jeśli chodzi o broń krótką

ale aktualnie chodzą mi 2 pistolety po głowie a mianowicie

Cold i P99

http://gunfire.pl/product-pol-1152205918-Replika-pistoletu-G194.html#tabs_58676

http://gunfire.pl/product-pol-1152192960-Pistolet-ASG-GBB-Walther-P99-Metal-CO2.html#tabs_58676

Chciałbym usłyszeć wasze za i przeciw odnośnie tych dwóch gnatów

Co wy myślicie o tych modelach i czego sami używacie?

Posted

Najpierw:

W jakim celu jest Ci potrzebny boczniak?

Potem ustal jaki masz budżet (i jak bardzo jest elastyczny).

Następnie jeszcze raz przemyśl, czy użyjesz kiedykolwiek broni bocznej.

Kolejno - przemyśl czy chcesz się na kogokolwiek stylizować i jakie typy Ci się podobają.

I dopiero wtedy zacznij poszukiwania. :)

Ja sam używam Coltów, bo je uwielbiam, ale 300 zł za to gunwo od Wella to jakiś kosmos. Zapłacenie za Wella więcej niż 150 zł to już strata pieniędzy, a co dopiero tyle...

Posted

Lesio mądrze prawi. Jest jeszcze jedna zasada, choć z wyjątkami. Jeżeli replika ma swój wiatrówkowy odpowiednik, to nadaje się jedynie do strzelania do puszek. Tak jest z tym Walterem. Fajnie wygląda, ale to zwyczajnie nie jest replika do ASG, tylko wiatrówka na kulki, tyle, że ma lufę i magazynek na 6mm, a nie na 4,5mm. Do airsoftu nieprzydatna, bo wali zbyt mocno, przez co nie spełnia roli boczniaka, a z bezpiecznej odległości nie da się strzelać, bo brakuje celności.

Posted

Czy użyje boczniaka na strzelance ciezko powiedziec , zalezy od sytuacji , ale chce miec w ekwipunku ;) mam pewną wizje swojego setu i chce go skompletowac ;) , z waszego info wynika ze p99 za mocny na asg i malo celny coo juz gdzies czytalem wiec odpada

Budżet mysle ze do 400zl/max na boczniaka boo tez nie chce bubla aa cos co wezme na strzelanke i cos czym postrzelam do puszek/butelek z kumplem na działce przy piwku i grillu zeby sprawiało przyjemnosc i bylo dobre i celne

Poleccie cos takiemu świeżakowi jak ja :)