Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Kupiłem sobie gogle wojskowe (typ chyba USA) po dość taniej cenie 30zł. Biegam w kominiarce na głowie i troche w niej ciepło po pewnym czasie. Po pewnym czasie (10 minut) przez moje gogle nie widać nic orpócz pary na szybce> Czy jest na to jakas rada czy po prostu kupić inne? Jeśli kupić inne to byłbym wdzięczy za linki do sklepów.

Posted

Ehh.

Gogle mają parować, bo ich przeznaczenie w większości przypadków jest :

- noszenie przez krótki czas gdy oczy moga być narażone na kontakt z ciałem obcym

- odmienny klimat

W naszym klimacie parują.

Jednym z powodów moga być :

- kominiarka , która powoduje zwiększenie parowania

- zakłócenie cyrkulacji powietrza poprzez zasłonięcie gogli (z góry przez kask, kapelusz, czapkę itp)

Ze środków dostępnych, ale mało skutecznych wymienia się Chemax 2 (dostępny w sklepach optycznych), wodę z mydłem, plucie na gogle itp

Na dłuższą metę nic poza maskami paintballowi z szybami atermicznymi nie paruje ( a najlepiej działa maska z wiatraczkiem).

Temat byl omawiany na forum nie raz. Tym razem odpuszczam wyskok, ale poszukaj następnym razem dobrze. Jeśli chcez by ci ochrona oczu mniej parowała mogę ci zaproponować okulary Uwex I-vo, które ani razu mi nie zaparowały (jedynie raz miałem lekką smużkę w górnej części, ale wtedy padał deszcz i ogólnie było parno). Można je dostać np w sklepie internetowym www.firearms.pl

Prosze o pozostawienie tematu a w razie innych pomysłów przesłanie mi ich na PW a ja je tutaj dopiszę.

P.S. Prawdopodobnie jesteś Gapcio posiadaczem gogli Sun,Wind& Dust co jak sama nazwa wskazuje mają chronić przed pyłem nawiewanym przez wiatr w suchym klimacie.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...