Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

SIemka. Jestem świeży w tym wszystkim jak chlebek w piekarni o 6 rano.

Zastanawiam się nad ww. repliką. Tyle że widzę 2 wersje jednak zwykła druga CQB. Co to jest CQB wiem ;] Czy replika jest warta uwagi i czy jest sens dopłacać 500zł pomiędzy wersjami (CQB jest tańsza).

Druga sprawa jest jak z magazynkami, gdzieś wyczytałem że te w wersji z 2015r jest ciut inny niż w poprzednich wersjach.

Mam nadzieję nie zostać od razu zrównany z ziemią.

Na tą chwilę jestem graczem speedowym (tak ci od kolorowych klameczek i piżamek ) pb. Ale raz na jakiś czas pojechał bym na gre taktyczną. A niestety MilisimPB raczkuje w polsce .

Chyba że macie inne pomysły jeżeli chodzi o replikę gazową .

• 4 weeks later...
Posted

Siemano

Jeśli mówisz o wersji CQB to są w sumie 2. Jedna to HK416D z krótką lufą 10,5" i normalną regulowaną kolbą a druga to HK416C z kolbą podobną do tej z MP5 czy na przykład "Honey Badgera". Ta zwykła 10.5" wewnętrznie niczym nie różni sie od zwykłej, może mieć najwyżej odrobinę mniejsze osiągi z racji krótszej lufy. Wersja "C" z racji kolby ma inną sprężynę powrotną i z tego co zauważyłem, patrząc po częściach zamiennych i tuningowych, może mieć inny bolt.

Sam ostatnio kupiłem swoją wymarzoną HK i nie zauważyłem, żeby miała inny magazynek, te nowe V2 mają zawór do ładowania na tylnej ściance skorupy maga, mój ma od spodu.

Z HK416C jest taki problem, że kolba ma małą i średnio wygodną stopkę a przy strzelaniu możesz przydzwonić sobie w zęby prowadnicą, nie polecam :P. Jeśli chodzi o po prostu krótszą D to bierz i się nawet nie zastanawiaj, warto. Tylko przygotuj się na ściąganie magów z Azji bo chwilowo krucho w Europie.