Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Przepraszam za założenie nowego tematu dotyczącego tych butów, ale nie znalazłem odpowiedzi na jedno z moich pytań a na drugie pytanie odpowiedzi były sprzeczne, więc nie wiem :)

1) Potrzebuję buty na lato, to znaczy na temperatury 25-35 stopni. Czy ktoś z was użytkował je w takich temperaturach i mógłby powiedzieć jak z komfortem termicznym i poceniem się stopy?

2) Buty użytkowałbym codziennie, głownie w mieście - tak mniej więcej 4-8 km dziennie (czasem więcej).

Czy możenie mi powiedzieć jak jest ze ścieraniem się podeszwy? Jak oglądałem te buty w lokalnym sklepie, to podeszwa wydała mi się dość miękka.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

:)

Posted

Ja nosiłem je dość często w lecie i reszcie roku.Mi osobiście nosiło się je dobrze. Nie było za gorąco a stopa nie pociła się przesadnie. Podeszwa ściera się tylko delikatnie ale nie do tego stopnia żeby na cokolwiek to wpływało.

Posted

Dzięki za odpowiedź :)

Czyli rozumiem, że przy +35 jak to było w zeszłym roku, powinienem dać radę przeżyć i nie "przemoczyć" butów od środka?

XD

A co do ścierania, to zastanawia mnie jeszcze to, gdzie w nich chodziłeś bo w desantach w ciągu 2 miesięcy łażenia po mieście starłem na pięcie 3 mm, a podeszwa w MON 920 zdaje mi się być miększa.

Jeśli chodzisz głownie po lesie, to wiadomo, że podeszwa będzie w lepszym stanie, więc wolę się upewnić

:)