Cheess Posted March 10, 2016 Report Posted March 10, 2016 Witam wszystkich na forum. Jestem tutaj pierwszy raz i przyszedłem zasięgnąć języka. Mam na oku elektryka: http://gunfire.pl/product-pol-1152208349-Replika-pistoletu-CM126-czarna.html Oglądałem dużo filmów o tym pistolecie i dobrze się prezentuje. Teraz czekam na opinie specjalistów. Quote
Emcet Posted March 10, 2016 Report Posted March 10, 2016 To bardzo fajna replika (słynnny cymoglock w innym ciele :) ) jako zapas lub dmuchawka do strącania puszek za domem. Jako główna siła ogniowa - fatalna opcja. Quote
OFF Posted March 10, 2016 Report Posted March 10, 2016 To ma być Twoja główna replika? Chcesz z nią brać udział w normalnych grach czy kupujesz ot tak żeby postrzelać do celu? Masz już zakupione dobre okulary/gogle? Quote
Cheess Posted March 10, 2016 Author Report Posted March 10, 2016 (edited) Raczej do strzelania do celu i okazyjnie jakieś gry. @edit do tego te kulki: http://gunfire.pl/product-pol-1152199425-Kulki-Rockets-Professional-0-20g-3000-szt-butelka.html Edited March 10, 2016 by Cheess Quote
sledz Posted March 10, 2016 Report Posted March 10, 2016 Te rocketsy są professional tylko z nazwy, kup Guardery albo G&G Quote
Cheess Posted March 10, 2016 Author Report Posted March 10, 2016 (edited) Zainteresował mnie jeszcze ten: http://gunfire.pl/pr...nka-SRT-10.html Będzie lepszy od ten berretki? Pewnie tak, bo karabin :icon_razz: Wart wgl uwagi? Edited March 10, 2016 by Cheess Quote
CiV_1994 Posted March 11, 2016 Report Posted March 11, 2016 Tutaj masz kilka opinii na temat tego karabinka. Tutaj masz recenzję innych modeli spartaca w podobnej cenie, niech Ci to da jakiś obraz jakości oferowanej przez producenta. Miałem w ręku model SRT-09, nie zachwycał wykonaniem, jakością pracy i przede wszystkim jakością materiałów. Spasowanie było całkiem w porządku, nic aż tak bardzo nie latało luzem. Za tą cenę nie spodziewałbym się jednak czegoś lepszego. Moim zdaniem lepiej wstrzymać się z zakupem, zebrać więcej środków i kupić replikę lepszej jakości. Jeżeli nie masz takiej możliwości, cóż, za tą cenę czegoś lepszego nie znajdziesz (no, może poza MP5K od Galaxy), części wewnętrzne są dobrej jakości, a części zamienne są łatwo dostępne. Jeżeli chodzi o kulki, od siebie gorąco polecam G&G i 5.95. Cymy 126 nie posiadam, mam za to model 122, który różni się głównie zewnętrznie. Jeżeli z repliki chcesz korzystam jako broni zapasowej, do strzelania w budynkach lub na bliskich dystansach, to gorąco polecam, zwłaszcza po przerobieniu repliki na akumulatory LiPo i montażu układu Mosfet. Niestety, zasięg jest niski, a magazynki mają małą pojemność. Dodatkowo spust i praca mechanizmów wymagają trochę przyzwyczajenia (na przykład trudno jest wykonywać szybki ogień pojedynczy). Pamiętaj o zakupie okularów z atestem (informacje znajdziesz na forum), ewentualnie o siatkowej ochronie twarzy. Repliki ASG, zwłaszcza z tego przedziału cenowego nie są dobrym pomysłem, jeżeli chcesz głównie strzelać do celu. Mają zbyt niską celność, często zasięg jest niezadowalający. Lepszym wyborem powinna być tu wiatrówka (ale wtedy zapomnij o strzelaniu na grach airsoftowych). Quote
Recommended Posts