Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie ,

Na placu boju zostały 2 repliki

http://www.evike.com/products/52041/

Oraz

http://www.evike.com/products/38380/

Generalnie moje doświadczenie jest znikome jeżeli chodzi o repliki gazowe .

Czy jakaś dobra dusza podpowie minusy i plusy tych replik?

Zasilanie HPA mi nie przeszkadza

Dodam ze koszty związane z serwisem częściami itd są raczej drugorzędne , wezmę to co da więcej funu

Posted

Tippmann nawet w niskich temperaturach działa bez zarzutów. W GBB możesz o tym zapomnieć.

Prosty w budowie. Są zestawy tak tuningowe jak i naprawcze.

A przy okazji nie jest wygórowany cenowo.

Posted (edited)

rozumiem że emka od tippmanna jest tak dobra że nic tylko brać bo same ofert wrzucacie ^^

edit : co na temat blow back ? Jakaś inna replika zapewnia więcej funu w tym kontekście niż tip. ?

Edited by nowy1233
Posted (edited)

Tipmann ma zasadniczą jedną zajebistą zaletę, dostajesz replikę HPA od razu gotową do zabawy, bez KITów itp, podpinasz pod butlę z reduktorem i się bawisz.

Patrzyłem na jego recki, Odrzut raczej nie jest taki jak w GBBRach w którym lata ci po replice kawał metalu.

Gdzieś też widziałem że pierwsza generacja miała jakiś fabryczny defekt mechanizmu spustowego ale Tipmann wymieniał.

Faktycznie nie jest też strasznie drogi, podam przykłady:

Timpmann M4 prosto z Polski od HPArisoftu - 2549 plnów

Aylan (nówka z od razu wbudowanym Kitem około 580 Euro plus wysyłka do 40 EURO, płacisz PayPalem, marny kurs więc sporo wychodzi ale to EU więc odpada cło i VAT

Daytona - Sam KIt kosztuje około 475 dolców , plus wysyłka, cło i VAT bo USA. Dodaj do tego że robią wielką łaskę że w ogóle z nimi się kontaktujesz, brak instrukcji montowania, 10 k strzałów zanim możesz normalnie używać bo się musi "dotrzeć".

Co do frajdy to już się muszą posiadacze wypowiadać, ale sądzę że da jej sporo :icon_wink:

Edited by _Czarny_
Posted

Jest jeszcze jedna "zaleta? "

Jeśli przeszkadza Ci bieganie z zewnętrzną flaszką i mambą możesz używać magazynków CO2.

Karabinek jest naprawdę przyjazny użytkownikowi.

Łatwy w obsłudze i regulacji.

Posted

Do sedna.

Jeśli oczekujesz od repliki HP działania takiego samego jak średniej klasy replika AEG, Tippman jest Twoim wyborem.

Jeśli chcesz mieć naprawdę fajny odrzut i dźwięk pięknie pracującego zamka, frajdę z walenia na full auto, Daytona !

Przerabianie GBBR pod HP modyfikacją zasilania magazynków, też ciekawa opcja. Dodaj do takiej repliki GBBR masę wzmocnionych części i przeróbki no i możesz się iść postrzelać.

Byłem wielkim fanem Tippmana, rozczarowałem się po otrzymaniu pierwszego egzemplarza do rąk.

Polecam grupę na FB https://www.facebook.com/groups/tippmann.airsoft/?fref=ts

Dowiesz się tam o wszelkich spring modach, rof kitach, super boltach, pękających korpusach, problemach z HU i wiele wiele innych ciekawych rzeczy :)

Dodam tylko, że oczekujamy na odpowidź Valkena na produkt Tippmana. AR-ONE by Valekn !