Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.041 SD6 - kulka podchodzi na zerowym HU

Recommended Posts

Posted

Witam,

Replika MP5 SD6 Cyma (CM.041) do cqb (340fps) – kulka 0,20 łagodnie (ale znacznie) podchodzi na zerowym ustawieniu hopa na stockowej gumce i stockowym dystanserze. Dystanser mniejszy nie rozwiązuje problemu. Powiem więcej – kulka 0,25 leci sporo wolniej, ale nadal na zerowym hopku podchodzi. Replika jest w full stocku, ale nie mogę wysłać jej na gwarancji, ponieważ w transporcie ze strzelanki pękła mi prowadnica kolby i sklep odmówił mi współpracy

Nie mam już pomysłów, dlatego tu piszę. Każda rada się przyda…

Pozdrawiam.

Posted

No to jest coś na rzeczy. Na zerowym HU górka powinna być schowana, i to z zapasem.

Sprawdź co się dzieję jak całkowicie usuniesz ramię od komory hop-up. Jak się schowa gumka to istnieje możliwość że "zęby" na ramieniu które trzymają dystanser są za długie:

ZJrVCS9.png

Wskazywałoby na to też to co pisałeś o mniejszym dystanserze - możliwe się on się po prostu chowa w tych zębach i to one naciskają gumkę.

Możesz je delikatnie podciąć.

Jeśli jednak nawet przy wyciągniętym ramieniu górka gumki wystaje to jest coś nie tak z samą gumką.

Posted

Jesteś w stanie podesłać fotkę pokazującą środek lufy od strony komory? Tak żeby tą wypustkę było widać. Jakie kulki (firma) i czy na innych też jest taki problem?

No to jest coś na rzeczy. Na zerowym HU górka powinna być schowana, i to z zapasem.

Nie do końca, gdyby wypustka była schowana całkowicie i nie miała najmniejszego kontaktu z kulką w komorze to przy przechyleniu repliki lufą w dół wypadałaby z niej.

Posted

Wrzucę jutro zdjęcie. Próbowałem różnych kulek - 0,20 Rockets, 0,20 G&G, 0,25 G&G, na każdych zawija do góry na "0".

W mp5 komora hop up chyba uniemożliwia wyjęcie ramienia dociskającego... Najpierw zrobię zdjęcie a później będę kombinował.

Posted

Nie do końca, gdyby wypustka była schowana całkowicie i nie miała najmniejszego kontaktu z kulką w komorze to przy przechyleniu repliki lufą w dół wypadałaby z niej.

Co w związku z tym? Nie spotkałem się z repliką jeszcze gdzie by tak nie było.

Wrzucę jutro zdjęcie. Próbowałem różnych kulek - 0,20 Rockets, 0,20 G&G, 0,25 G&G, na każdych zawija do góry na "0".

W mp5 komora hop up chyba uniemożliwia wyjęcie ramienia dociskającego... Najpierw zrobię zdjęcie a później będę kombinował.

EahRuZt.png

Wykręcasz te śrubkę, wyciągasz suwadło od regulacji i możesz wyciągnąć ramię.

Posted (edited)

Co w związku z tym? Nie spotkałem się z repliką jeszcze gdzie by tak nie było.

Nic, po prostu zrobienie HU, że wypustka nie ma kontaktu z kulką powoduje jej wypadnie z lufy. Wolałem to napisać niż autor tematu zdecydowałby się całkowicie schować wypustkę.

Edited by you-dash
Posted

No to wyciągnij to ramię.

Tak na marginesie, jak lufa ci się tak łatwo obraca to lepiej załóż gumkę ponownie i owiń kilka razy taśmą teflonową zanim wsadzisz do komory żeby siedziała lepiej.

Posted

Stockowa tak, bo nawet zdjęta jest nieco wklęsła. Natomiast założyłem do tego mikro dystansera zieloną G&G i mam tak mały zakres regulacji (od niewidocznego do mało widocznego), że mogę wyregulować kulkę tak, żeby w miarę w porządku leciała. Zrobię jeszcze ten patent z teflonem i dam jutro po południu znać, bo mam rano strzelankę. Raz się żyje! :D

Posted

Kłopoty zażegnane, dzisiaj byłem bardzo zadowolony z pracy mojej MP5 :)

Tak jak wspomniałem - wstawiłem zieloną gumkę G&G, użyłem maleńkiego dystansera i zateflonowałem, żeby nieco ciaśniej gumka wchodziła. Na "0" leciała dziś w dół, na podrkęconym leciała do góry. Ustawiłem sobie i przez 4 godziny strzelania nie musiałem nic poprawiać :)

Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia :)