Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam czym ładować baterię z wtykiem typu T connect ? Posiadam przejściówkę na żeńską tamyię czy da radę naładować tą baterie przez tą przejściówkę zwykłą ładowarką sieciową ? :icon_biggrin: Z góry dzięki.

Posted

Moim zdaniem skoro i tak musisz kupić ładowarkę to od razu przesiadłbym się na lipo. NiMh to przestarzała technologia jeśli chodzi o ASG, LiPo jest lepsze dosłownie pod każdym względem, wydajność, rozmiary, waga a nawet cena.

Rozważ taką opcję a zapewniam Cię, że będziesz zadowolony :)

Posted

W każdym modelarskim lub na allegro. Jak chcesz to nawet banany mogą przylutować. Co do ładowarki spal i kup porządną, zanim ona spali Twoją baterię lub coś jeszcze.

Posted

11,1V przy LiPo będzie znacznym wzrostem jeśli chodzi o NiMh 9,6V, szczerze mówiąc nawet LiPo 7,4V pod warunkiem dobrej jakości i dosyć wysokiego współczynnika "C" sprawi, że rof wzrośnie względem 9,6V także rozważ czy potrzebujesz aż takiego ROFu, być może sugerowałeś się samymi napięciami i myślałeś, że 7,4V względem 9,6V strasznie zamuli replikę, w praktyce tak nie jest.

Ja LiPole kupuję głównie na allegro, takich firm jak Zippy czy Turnigy, sprawdzone modelarskie pakiety. Turnigy wypuściło dodatkowo serię do ASG o bardziej praktycznym kształcie i znacznie mniejszych wymiarach, jednak niestety trochę słabszej wydajności.

@Emcet: Nie działa link w Twojej sygnaturce

Posted

W każdym modelarskim lub na allegro. Jak chcesz to nawet banany mogą przylutować. Co do ładowarki spal i kup porządną, zanim ona spali Twoją baterię lub coś jeszcze.

Aż taka straszna ta ładowarka nie jest, chyba że znasz jakieś ciekawe historie z nią związane.

Posted

Znam. Śmiertelność tego sprzętu na poziomie 50%. Nie było by dnia na forach branżowych bez choć jednego tematu o próbie reanimacji trupa po kolejnej pompce do lipo za 4 dychy.

Posted

Aż taka straszna ta ładowarka nie jest, chyba że znasz jakieś ciekawe historie z nią związane.

Mi się sieciowa ładowarka Made in China sfajczyła i opaliła trochę szafy :)

po wsadzeniu do gniazdka poleciały Iskry i charakterystyczny huk a ze gniazdko blisko komody to się trochę przyfajczyła :P.

skończyło się na wizycie elektryka i wymianie gniazdka :) (plastik przy bolcach się stopił i został w gniazdku :))

od tamtej pory chińskie sieciowe ładowarki traktuje jak zło konieczne i zaopatrzyłem se w Imaxa B6 z którego jestem mega zadowolony :)

I popieram kolegów wyżej lepiej wyrzuć najdalej ta batke i zakup lipola :)