godziu88 Posted February 2, 2016 Report Posted February 2, 2016 Witam, nadszedł czas na kupno bocznika z racji zbyt mocnej repliki głównej. Chciałbym wydać nie więcej niż 1000zł za replikę, dodatkowy magazynek i kaburę. Full metal, oczywiście blow back, najlepiej CO2 ale GG też ujdzie. Z czytania na ten temat dowiedziałem się głównie "Jak cię stać to bierz TM'a", jednak koniecznie upieram się przy replice full metal. Może ktoś coś polecić? I czy ewentualnie jest opcja kupna tm'a i zmiany części na metalowe bez wydania drugiej ceny repliki :icon_razz2: ? Narazie w oko wpadła mi ta replika: http://gunfire.pl/pr...KP1911-CO2.html :icon_exclaim: PS. Wycinek tutejszego regulaminu: Prosimy, by nie zakładać w tym dziale wątków o charakterze "Jaką replikę wybrać?" - ich miejsce znajduje się w dziale "Jak zacząć". Wycinek regulaminu działu "Jak zacząć": Dział "Jak zacząć?" stanowić ma miejsce, w którym początkujący gracze mogą dopytać się o szczegóły związane z rozpoczynaniem Airsoftowej przygody. [...] Wątki zakładać mogą wyłącznie osoby znajdujące się w grupie użytkowników "Nowi" - czyli zarejestrowane nie dłużej niż 3 miesiące. Nie jestem nowy ani w airsofcie, ani na forum. Czy to oznacza, że mając powyższe pytanie utknąłem w dziurze forumowej czasoprzestrzeni? :icon_biggrin: Quote
Nitro Posted February 2, 2016 Report Posted February 2, 2016 (edited) Tm + konwersja Alu. Edited February 2, 2016 by Nitro Quote
Hudy01 Posted February 2, 2016 Report Posted February 2, 2016 Tylko że TM + konwersja alu to już koszt ~1300-1400 pieniędzy. A gdzie tu dodatkowy mag, skoro budżet jest do 1000pln? (tak się włączam do rozmowy, bo sam planuję w przyszłości zakup jakiegoś gaziaka w podobnej cenie ;) ) Quote
samael16 Posted February 2, 2016 Report Posted February 2, 2016 To jak uważasz KJW lepsze bo full metal to bierz. TM i system 7 od KWA/KSC docenia się w zimę gdy replika działa nawet przy 0 oraz w lato. CO2 to paskudny gaz a jego prężność koło zera to tragedia. Quote
Nitro Posted February 3, 2016 Report Posted February 3, 2016 Tylko że TM + konwersja alu to już koszt ~1300-1400 pieniędzy. A gdzie tu dodatkowy mag, skoro budżet jest do 1000pln? (tak się włączam do rozmowy, bo sam planuję w przyszłości zakup jakiegoś gaziaka w podobnej cenie :icon_wink: ) Nie wiem jak ty, ale wolę kupić raz a porządnie. Miałem sporo chińskich klamek, i żadna nie dorównywała do TM. Z budżetem 1000zł nie kupiłbym nic poniżej. CO2 jest fajne, ale szybko morduje zamek i flaki. Jak nie TM to może stark arms glock CO2. Ma zamek alu, a niektóre nawet stalowe. Cena też coś ~1000zł. Quote
Vender Posted February 3, 2016 Report Posted February 3, 2016 Miałem tego colta KJW, całkiem fajna zabawka. Nie miałem z nim jakiś większych problemów, BB był całkiem niezły (nie wiem jak to wygląda w TM i innych hiendowych klamkach). Po każdej strzelance w domu siadałem, rozbierałem, czyściłem, smarowałem etc. Mało go używałem przeważnie leżał raczej w kaburze ale zawsze tą jedną kapsułę sobie wystrzelałem jak nie do kogoś to po prostu 4fun :D Po jakimś czasie stwierdziłem, że nie używam go dostatecznie często/znudził mi się więc go sprzedałem dalej. Quote
wredny_bo_trzeźwy Posted February 3, 2016 Report Posted February 3, 2016 Ja bym ci polecił takie: 1. KSC M1911A1 Colt CO2 Full Metal (macałem, nie strzelałem, ale widziałem dobre recenzje, zastanawiałem się nad kupnem). http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1896 2. Stark Arms S17 Match Series (posiadam, jestem bardzo zadowolony, tylko to nie full metal, bo korpus niemetalowy) http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Stark-Arms-replika-custom-G17-Co2-silver/1010 3. Cokolwiek TM i wymiana zamka na metalowy. Pozdrawiam. Quote
godziu88 Posted February 3, 2016 Author Report Posted February 3, 2016 (edited) No to wychodzi na to że chyba jednak wezmę te TM'ke, a kiedyś może przerobie na metal. Tylko teraz jaki model? Jeśli nie mam szczególnych upodobań, to nasuwa mi się pytanie: Czy któryś model jest w jakiś sposób lepszy od innych? (colt, beretta, glock itd?) z racji konstrukcji, ergonomii, długości lufy, dostępności części czy czego tam jeszcze? Edited February 3, 2016 by godziu88 Quote
wredny_bo_trzeźwy Posted February 3, 2016 Report Posted February 3, 2016 (edited) Hmm no jak uważasz, pamiętaj, że TM to tylko greengas, więc w zimie nie postrzelasz. A jeśli już TM to myślę, że najlepiej Hi Capa albo Glock, bo najwięcej części customowych do dostania. No i na przykład Glock nigdy nie będzie full metal - tak jak ostra wersja nie jest. Pozdrawiam. Edited February 3, 2016 by wredny_bo_trzeźwy Quote
samael16 Posted February 4, 2016 Report Posted February 4, 2016 Hi capa i Glock bo masa części. Ja wole glocka bo mniejszy. Gg jest ok w zimę jak będzie -10 to może być ciężko ale jak temperatura będzie koło -2 to spokojnie postrzelasz z repliki Tm. Quote
Recommended Posts