Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam może się przywitam na sam początek - jestem Hubert.

Chcę zacząć przygodę z Airsoftem na razie bez zawodów, rekreacyjnie.

Stworzyłem swój pierwszy zestaw:

http://imgur.com/ApASKG3

Czy jest dobry na początek?

Czy gogle są potrzebne na początek (strzelanie do celu) aby ochronić się od ewentualnych odłamków ?

Posted

Jak chcesz strzelać do celu, to replika asg jest słabym wyborem. W tej cenie dostaniesz dużo celniejszą wiatrówkę.

W tym właśnie problem nie chcę wiatrówki chcę spróbować z asg by oswoić się z bronią na kulki może później spróbować w zawodach.
Posted (edited)

Jak wyżej - do strzelania tarczowego są wiatrówki.

A jeśli chodzi o airsoft - nie wybrałeś ochrony oczu, a to jest najważniejsze. Bo jakieś chińskie okularki z metalową siatką doprowadzą tylko do tego, że do oczu będą lecieć odłamki (kulek czy farby etc). Wywal je + odpuść sobie na początek te jakieś rękawiczki i już masz jakiś budżet na atestowaną ochronę oczu.

Edited by Hudy01
Posted (edited)

Jak wyżej - do strzelania tarczowego są wiatrówki.

A jeśli chodzi o airsoft - nie wybrałeś ochrony oczu, a to jest najważniejsze. Bo jakieś chińskie okularki z metalową siatką doprowadzą tylko do tego, że do oczu będą lecieć odłamki (kulek czy farby etc). Wywal je + odpuść sobie na początek te jakieś rękawiczki i już masz jakiś budżet na atestowaną ochronę oczu.

Ok zastosuję się do twoich zaleceń. A replika dobra? Da radę na początek?

Te będą dobre ? http://www.taiwangun.com/gogle-okulary/gogle-typ-razor-black?from=listing&campaign-id=19

Edited by lsxardek
Posted

Co do repliki - bardzo zły wybór, jeżeli chcesz strzelać tarczowo. Wiatrowka za 2 stówy ma większą celnośc i zasięg niż większość replik do ~1000 zł.

Jeżeli z jakiegoś niewytłumaczalnego powodu upierasz się przy replice, to zamiast srebrnoniebieskiej cymy 0.28 weź MP5k od Galaxy. Tańsza, ładniejsza, a osiągi te same.

Posted

Tak jak przedmówcy - złe okulary i bezsensowne rękawiczki. Kup zamiast tego lepszą replikę - w podobnej cenie masz serię rk od boyi, która jest nieporównywalnie lepsza od cymy. Do tego atestowana ochrona oczu. Albo tak jak pisze lesio, w mojej opinii również mp5k jest lepsza od cm0.28.

Posted

Dobra jeszcze poczytam mimo ze już czytałem. Jeśli gdzieś zrobiłem komuś przykrość moim pytaniem to wybaczcie jestem początkujący z wag jak i z tym forum. Złe wyraziłem się nie zawody a strzelanki z grupą ludzi. Zalecę się do waszyc zaleceń ;)