Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Niedawno kupiłem lufę precyzyjną Guarder 6.02.

Gdy ją założyłem oczywiście poszedłem ją przetestować

, zauważyłem że replika jakoś inaczej brzmi i kulki po ok 20 m zaczynają spadać (420fps). Postanowiłem zobaczyć co z gumką (zielona G&G) i zobaczyłem ze wewnętrzna "górka" w środku gumki jest ścięta. Gdy wymieniłem gumkę na stockową efekt był ten sam. Proszę o pomoc ;D (m4 cqb Boyi , kulki Rockets 0.28)

Posted

To raczej nie ma nic wspólnego z lufą, albo coś źle założyłeś, hop up był na max i jakoś ją zerwało, albo może coś z kulkami, rocketsy są dość marne.

Posted

Na takie tematy aż się nie chce odpisywać, bo mało konkretów, "wszystko jest ok, ale nie jest ok" itp...

Po skrócie. Kup zieloną gumkę G&G i się upewnij, że ją dobrze założyłeś wraz z dystanserem.

Posted

nie ale widać że fpsy znacznie spadły

wszystko jest dobrze założone

zauważyłem że kulki nie chcą wchodzić do lufy ponieważ gumka je blokuje

ta otoczka na końcu lufy

Posted

No nie wiem, na pewno jakieś markowe, ja osobiście używam do szturmówki g&g 0,25g. Napewno odradzałbym rocketsy, pjoty i inne tanie chińskie.

Z tym puchnięciem to nie żartowałem, kumplowi rocketsy przez zimę spuchły i zacinały się.

Posted

Akurat o gumkach na forum jest sporo napisane. Ja używam zielonej g&g, a na zapas mam czarną systemę. Myślę że tak naprawdę chodzi tylko żeby była markowa z lepszego materiału, a nie chamska guma jak w chinolach.