Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam zakupiłem jakieś 3 miesiące temu akumulator LiPo 7,4V 1500mAh 20/40C Electro River™ konkretnie ten oraz tanią ładowarkę li-po z balancerem na allegro za 30zł gdyż na gunfire mieli chwilowe braki. Ładowarka nie była przeznaczona konkretnie do ASG tylko oglnie li-po. problem jest taki że po rozładowaniu baterii na strzelance (nie ładowana od momentu gdy ją dostałem) i próbie pierwszego ładowania tą ładowarką okazało się że bataria jak była nie naładowana tak jej zostało. Dlatego przypuszczam że ładowarka nie jest w pewnym sensie kompatybilna z tą baterią. bateria leży teraz sobie od tych 3 miesięcy całkowicie rozładowana a dopiero teraz dostałem fundusze na porządniejszą ładowarkę za ok 150zł, lecz nie wiem czy jest sens bo bateria może okazać się już martwa. Co polecacie mi zrobić - kupić tę ładowarke czy możę zestaw nowej bateria i tańszej ładowarki i jakiej? budżet 150zł.

Posted

Dzieki za odp.

Bateria wizualnie wygląda ok- nie jest spuchnięta dlatego zaryzykuje i kupie tego Imaxa b6. Najwyżej jak podczas ładowania batka wybuchnie to kupie następną jak dostane kasę ;)

Posted (edited)

Ładowarka nie ładuje , bo rozładowałeś poniżej wartości,która w tej taniej ładowarce uznaje za niezgodną...

Weź zwykłą ładowarkę NiMh , podładuj przez chwil kilka (ile ? najlepiej zmierzyć multimetrem żeby było pnad 3 V) I spróbować znowu ładowarką do LiPo

Imax na programie Lipo też odrzuci,ale wtedy tą samą ładowarką można programme NiMh "podpompować" do tego minimum akceptowanego przez program do LiPo

Edited by karol_alasz
Posted

Mam podobny problem dlatego nie chciałem zakładać nowego tematu , a mianowicie : Kupiłem taką baterie http://gunfire.pl/product-pol-1152206129-Akumulator-LiPo-7-4V-1300mAh-25-50C.html i po naładowaniu batki (napięcia na celach 4.19 , 4.20 przy ładowaniu 1.0A) (ładowarka redox beta combo) LiPo jest jakby nienaładowane , tzn starczy może na 2 mid-y i siada , w czym może tkwić problem? Proszę o odpowiedź , pozdrawiam!